.

Participarea CND Robotics la Evenimentul OraDeACunoaşte

Evenimentul a fost  organizat de echipa de robotică “Modus Vivendi” a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”.

Relatam în edițiile anterioare despre BRD First Tech Challenge, care este cel mai important concurs de robotică din România și se află la cea de-a treia ediție în acest an. Vineri, 08.02.2019 și sâmbătă 09.02.2019, echipa de robotică “Modus Vivendi” a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a organizat evenimentul “OraDeA Cunoaște” – aflat la prima sa ediție din seria de activități de promovare a concursului în cadrul comunității locale a tot ceea ce ține de educația STEM – Science, Technology, Engineering and Mathematics.
Activitățile propuse s-au adresat echipelor participante în concursul BRD First Tech Challenge din întreaga țară, principalul scop fiind acela de a aduna echipele în urbea de pe Crișul Repede și de a le ajuta să-și împărtă­șească cunoștințele obținute pe parcursul competiției, în vederea îmbunătățirii performanțelor pe viitor.
Pe parcursul celor două zile, organizatorii de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” s-au ocupat de primirea celor 18 echipe par­tici­pante din întreaga țară, festivitatea de deschidere fiind urmată de o serie de workshop-uri din domenii variate precum: Marketing, Social Media, Programare, Printare 3D, Leadership – susținute de antreprenori și specialiști în domeniu.
În cea de-a doua zi, la Școala Gimnazială ”Dacia” din Oradea – începând cu ora 12 – s-au desfășurat meciurile demonstrative între roboții celor 18 echipe, cu respectarea regulamentului oficial al competiției BRD First Tech Challenge, prezentatorul și comentatorul meciurilor fiind cunoscutul actor orădean, Richard Balint, însoțit de două reprezentante ale echipei Modus Vivendi.
Evenimentul a avut și un caracter umanitar – Modus Vivendi, alături de sponsori și colaboratori, venind în sprijinul colegului lor, George, care are nevoie de operații urgente și costisitoare, pentru a-și menține vederea. Astfel, participanții având posibilitatea de a achiziționa bilete de tombolă.
Elevii echipelor Cyber 2.0 Warriors și DecebalTech ale clubului de robotică CND Robotics, alături de celelalte echipe participante, au donat mărțișoare și obiecte tipărite la imprimantele 3D, care au fost vândute în cadrul evenimentului, pentru a susține acțiunea caritabilă organizată de colegii orădeni, în cadrul evenimentului.
Mulțumim organizatorilor pentru invitație și pentru experiența deosebită.
În edițiile viitoare, vă vom ține la curent cu toate evenimentele din cadrul concursului la care vom participa.

Alexandra Tarod,  reporter junior,
participant în cadrul echipei Cyber 2.0 Warriors, al clubului CND Robotics

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate