.

Pasiune şi compasiune la OrthoCaffe Deva

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, la Centrul de tineret OrthoCaffe din Deva a avut loc în zilele de vineri şi sâmbătă, 1 şi 2 noiembrie 2019, evenimentul intitulat „Pasiune şi compasiune”, organizat de membrii Clubului de Voluntariat al Centrului de Tineret OrthoCaffe Deva.

Ideea acestui eveniment a pornit de la târgul de ateliere pe care organizatorii ITO 2018 le-au pus la dispoziţie participanţilor. Diversitatea de domenii şi ramuri ale cunoaşterii teoretice, dar şi ale aspectului pragmatic s-au reunit zilele trecute într-un ansamblu de 9 ateliere ţinute de tineri deveni. Am dori pe această cale să le mulţumim acestor tineri şi nădăjduim că vom putea păstra o legătură strânsă pentru a parcurge împreună drumul lung și interesant al cunoaşterii.

Titlul evenimentului este şi cheia de descifrare a conceptului din spate, întrucât, acesta este unul inclusiv. Am încercat să ne gândim la binele tuturor atunci când am pus la cale acest eveniment, şi anume, tinerilor pasionaţi şi totodată performanţi în anumite sfere de activitate am vrut să le oferim oportunitatea de a împărtăşi altor tineri câteva crâmpeie din munca lor asiduă, care adesea rămâne în ascuns. Participanţilor la eveniment ne-am propus să le oferim ocazia de a ieşi pentru două zile din zona lor de confort, astfel încât aceste ateliere au fost un bun prilej de a face o incursiune în mai multe domenii, care pentru mulţi sunt necunoscute. Nu în ultimul rând, ca toate celelalte evenimente organizate de Clubul de Voluntariat Ortho Caffe Deva, şi acesta este unul caritabil, aşa că ne-am gândit şi la azilul de bătrâni de la Hunedoara. Astfel, intrarea participanţilor la ateliere s-a făcut pe bază de alimente neperisabile, pe care le vom dona şi noi mai departe celor aflați în nevoie.

Le mulţumim tinerilor speciali cărora le datorăm reuşita acestui eveniment, şi anume celor care au ţinut atelierele. Aceştia sunt:

  • Alexandra Ioaneş – sculptură
  • Andreea Deaconu şi Alexia Chifor – dans modern
  • Cristina Boştină – desen
  • Larion Daniel şi echipa The Refresh – coffee society
  • Filip Trifon – tobe
  • Vlad Petrişor Sîncu – literatură şi Pedagogie
  • Radu Popa, Mirel Nechifor, Andrei Pelle – robotică
  • Alexandru Cinezan şi Alexandru Boldor – teatru

Mulţumim, de asemenea, tuturor voluntarilor care au muncit la planificarea, promovarea şi organizarea evenimentului în cele mai mici detalii, dar şi celor care au donat alimente. (Sursa: www.episcopiadevei.ro  -Ciurea Dumitru-Adrian)

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate