Personalitatea – în funcţie de ziua şi data naşterii

Se spune că nimic nu este întâmplător pe lumea asta, că totul are un rost, iar Universul ne guvernează după anumite reguli. Tocmai de aceea, data și ziua în care ne-am născut își poate pune amprenta asupra personalității noastre, călăuzindu-ne după un anumit tipar, cu date certe. Potrivit acestor date, vom vedea cum ne putem orienta în viață.

Cei născuți în zilele de 1, 6, 11, 16, 21, 26, 31
Au o natură prietenoasă și le place să trăiască în mijlocul oamenilor, înconjurați de tumultul vieții. Sunt dinamici și plini de viață, agili, strecurându-se ușor pe lângă tot felul de obstacole și reușind, în final, să iasă la suprafață. Au capacitatea de a-i modela pe ceilalți, contribuind la evoluția lor interioară. În ciuda unor calități remarcabile, pot fi schimbători, umili, modești și sensibili la gesturile și cuvintele celor din jur. Au o viziune caldă și frumoasă asupra iubirii. Se îndrăgostesc ușor și dezvoltă relații sentimentale intense. Pentru ei, întregul destin se rezumă la iubire, iar atunci când nu reușesc acest lucru, se simt neîmpliniți, trăind cu sentimentul că nu și-au atins menirea în viață. Se îndrăgostesc, totuși, de multe ori, cu prea multă ușurință, de fiecare dată spunându-și că se opresc acolo unde au ajuns. Dezvoltă relații sentimentale de o natură neobișnuită, adesea furtunoase și intense.

Cei născuți în zilele de 2, 7, 12, 17, 22, 27
Descoperă noi orizonturi. Au vise înalte și cerințe pe măsură, iar toată viața și-o construiesc în jurul împlinirii ambițiilor și dorințelor lor secrete. Fiind perfecționiști, atunci când vine vorba de ceea ce-și doresc, rareori fac lucrurile pe jumătate. Spontani, minunați, puternici și creativi, impun respect, dar și teamă. Cu greu au încredere în anumite persoane. Își cunosc interesele și știu să pună în balanță atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative. Împlinirea sentimentală ocupă un loc aparte în viața lor, fiind întotdeauna în căutarea persoanei potrivite. De-a lungul vieții, este foarte posibil să dezvolte tendințe de egoism sau să emită pretenții prea mari de la partenerul de viață.

Cei născuți în zilele de 3, 8, 13, 18, 23, 28
Sunt născuți să fie liberi, să-și exprime sentimentele, să spună deschis ceea ce gândesc. Circulă după bunul plac, călătoresc mult, le palce să cunoască, să experimenteze după legile propriului arbitru și să transmită mai departe cunoștințele pe care le dețin. Sunt extrem de pasionali și impulsivi și pot deveni dependenți de cei pe care îi iubesc, dar au tendința de a-i sufoca sau absorbi spiritual. Se întâmplă, uneori, ca idealurile lor de viață să nu aibă o reprezentare concretă, materială, să-și ia ca model alte persoane, pe care ei le cred perfecte. În dragoste, sunt deseori pasionali și impulsivi și acest lucru le poate dăuna.
Încearcă, pe cât posibil, să-și stăpânească și să-și controleze emoțiile. Uneori nu iau cele mai bune decizii, iar cei din jur nu sunt întotdeauna de acord cu ei. Atunci când iubesc, doresc să fie liberi, să nu fie îngrădiți din punct de vedere spiritual. Sunt făcuți să vadă, și să se delecteze cu tot ce-i mai frumos pe lume. Tocmai de aceea, adoră să experimenteze lucruri noi, neprevăzutul sau senzațiile supreme. Cu greu pot fi legați de un anumit loc. Dar, după lungi peregrinări, dacă-și găsesc rostul, se întorc de bună voie la ceea ce au lăsat în urmă.

Cei născuți în zilele de 4, 9, 14, 19, 24, 29
Exercită un magnetism aparte. Sunt consistenți, vitali, esențiali pentru existenţa celorlalți, stabili. Toleranți până la extreme, au o minte ascuțită și pătrunzătoare. Oameni practici, calmi, pacifiști, echilibrați, cu un simţ al judecății și al rațiunii foarte bine dezvoltat, aceștia știu și pot să-și stăpânească emoțiile. Le exteriorizează doar în fața anumitor persoane, care cred ei că merită. Sunt statornici, cred în prietenie, pe care o plasează adesea mai presus de celelalte relații interumane. Cu toate acestea, uneori devin greoi, prea cerebrali, lipsiți de spontaneitate, luând decizii cu mintea și mai puțin cu sufletul. În dragoste sunt loiali, stabilind relații de lungă durată cu o persoană care le aduce liniște și armonie. Chiar dacă iubesc intens și se simt atrași, la un moment dat, de o persoană cu o personalitate opusă lor, au tendința să se retragă la primul semn de conflict sau neînțelegere. Reușesc, de asemenea, să renunțe la o relație pasională sub pretextul că nu este ceea ce-și doresc de la viață. Asta pentru că, pun pe primul plan întotdeauna trăirea echilibrată și armonioasă.

Cei născuți în zilele de 5, 10, 15, 20, 25, 30
Neprefăcuți și sinceri până la naivitate, astfel de persoane cred cu adevărat în existența unei laturi pozitive în oameni. Sunt foarte îndrăgiți, tocmai pentru drăgălășenia și naivitatea lor. Dar pentru că așteaptă prea mult de la cei din jur, există riscul să aibă multe dezamăgiri în viață. Doar experiența îi poate învăța să fie mai critici, mai puțini sensibili și mai puțin preocupați de dorințele celor din jur. Cu toate acestea, nu-și pierd puritatea sufletească și, cu puțin efort, reușesc să-ți păstreze neschimbată și bunătatea interioară. Se tem de viață, pe care o percep a fi prea scurtă, fragilă și neprevăzută, pentru a realiza tot ce-și doresc.
Dar iubesc viața și încearcă să profite de fiecare clipă pe care o petrec. Au înclinații către misticism și cred în fatalitate sau coincidențe. Anii copilăriei și-au pus amprenta asupra personalității lor, influențându-le decisiv dezvoltarea și evoluția perso­­nalității. Poate de aceea pun pasiune în orice lucru mărunt pe care-l fac. Privesc și admiră cu intensitate natura, dorind parcă, dintr-o privire, să extragă misterul existenței pe acest pământ. Și iubirea o percep într-un mod aparte. Atunci când își găsesc sufletul pereche, relația cu persoana iubită va fi unică.

Ce semnifică fiecare zi din săptămâna în care ne-am născut ?

Luni
Zi a începutului, a Cuvântului și a puterii, luni este o zi benefică pentru a ne urma visurile și a le pune în practică. Și pentru că darul cu care ne-am născut este Cuvântul, el trebuie împărtășit și pus în practică. Cuvântul ne poate schimba opinii, ne poate sprijini, pedepsi, dar ne poate oferi și afecțiune și înțelegere.

Marți
Persoanele născute marți, sunt înzestrate cu Darul Vieții, un dar care trebuie respectat. Lecția lor de viață este aceea de a-și stăpâni instinctele, orgoliile și pornirile de agresivitate, de a se bucura de viață. Trebuie să învețe să acorde atenție și corpului fizic și ener­giei care le parvine din surse exterioare. Puterea lor vine din viața a tot ce-i înconjoară.

Miercuri
Este o zi a Iertării, a împăcării și acceptării. Este o zi în care se ajunge la pace cu trecutul, pentru a se face pace cu viitorul. În această zi, conexiunile cu ceilalți se realizează pașnic, armonios și în ton cu vibrația universală. Dacă în celelalte zile ale săptămânii au avut loc conflicte, miercuri este ziua ideală pentru a le dizolva.

Joi
Ne oferă Darul Cunoașterii. Este o zi benefică pentru a ne lărgi orizonturile, de a ne îmbogăți cunoștințele, învățând și asimilând teritorii și domenii neîncercate până acum. Ziua de joi aduce cu ea și o viziune aparte, un mod specific de a vedea și de a percepe lucrurile care au loc în exterior. Cei născuți în această zi, au și o mare putere de înțelegere și o intuiție fantastică.

Vineri
Este ziua Frumuseții și a Descoperirii de sine. Această zi este asociată cu prietenia, cu talentul și cu aprecierea. Cei născuți într-o zi de Vineri sunt înzestrați cu un dar aparte: darul de a putea vedea frumusețea din lucruri, darul de a vedea frumusețea din ceilalți oameni, încercând să o descopere și să o valorifice și pe cea din interiorul lor. Acești oameni s-au născut cu talente aparte, pe care este bine să le pună în valoare.

Sâmbătă
Persoanele născute în această zi sunt caracterizate de miracolul Curajului. Sâmbăta aduce cu ea obiectivitate și luciditate, chiar și atunci când vine vorba de analizarea de sine. Totodată, Sâmbăta este conectată la ideea de respect, de stabilitate, de asu­marea consecințelor acțiunilor noastre. Tot în această zi, vom avea curajul de a schimba ceea ce am făcut greșit.

Duminica
Este ziua Creației. Iar cei care s-au născut duminica, au venit pe lume cu darul cel mai de preț – Iubirea. Au o mare capacitate de iubire, care se răsfrânge și asupra persoanelor din jurul lor. Sunt veseli, șarmanți precum razele de soare, alină, domolesc, binedispun, aduc cu ei și împrăștie optimismul oriunde se duc. Au harul de a aduce zâmbetul pe chipurile celor din jur și de a le lumina ziua. Unii dintre aceștia posedă și simțul umorului.

https://sfatulparintilor.ro
https://ampress.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + nineteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.