.

Peste 1.800 pompieri au fost la datorie în cele 17 județe afectate de inundații

În urma ploilor de ieri și din această noapte nu au fost înregistrate situații deosebite care să afecteze grav comunitățile și nu s-au format viituri rapide care să pună în pericol cetățenii.

În ultimele 24 de ore, au fost emise 24 de avertizări și atenționări de vreme nefavorabilă care puteau produce situații de urgență în cea mai mare parte a țării.

În urma manifestării ploilor abundente, intensificărilor vântului și căderilor de grindină au fost înregistrate efecte la nivelul a 49 localități din județele Alba, Arad, Bihor, Bacău, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Olt, Mehedinți, Neamț, Prahova și Teleorman.

Pompierii au intervenit cu motopompe de diferite capacități pentru evacuarea apei din 43 case, 77 beciuri și subsoluri, 145 anexe, 305 curți și 2 instituții publice. Din cauza vijeliilor,7 copaci au căzut pe carosabil și peste 2 autoturisme, fiind necesară intervenția salvatorilor pentru degajarea acestora.

În localitatea Malovăț din județul Mehedinți a fost amplasată o locuință modulară în care au fost mutate 4 persoane dintr-o casă distrusă de inundațiile de acum două zile. Tot în județul Mehedinți, echipajele ISU au depus cele mai mari eforturi pentru sprijinirea populației și înlăturarea urmărilor vremii severe din ultimele două zile. La acest moment situația s-a îmbunătățit și au loc acțiuni de evaluare a pagubelor produse.

În continuare se intervine pentru evacuarea apei și degajarea aluviunilor aduse de inundații în județele Galați, Neamț și Teleorman.

În cursul zilei de astăzi, toată țara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate