.

Peste 1000 de PFA-uri din judeţ riscă să fie desfiinţate

In data de 19 Octombrie 2016 a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 182/2016  care aduce modificari importante la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (II) şi întreprinderile familiale (IF).

Limitarea numarului de angajati si de obiecte de activitate:

  •  PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN si poate angaja cel mult trei persoane cu contract individual de muncă.
  • Întreprinderea individuală  poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN si poate angaja cel mult 8 salariaţi, terţe persoane, cu contract individual de muncă. 

În termen de 2 ani de la intrarea în vigoare a prezentei legi (din 17 Ianuarie 2017), persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel prevăzut  solicită oficiului registrului comerţului competent modificarea, în mod corespunzător, a menţiunilor din registrul comerţului referitoare la obiectul de activitate.

In termen de 60 de zile de la implinirea termenului, adica din 17 Martie 2019, oficiul registrului comertului radiaza, din oficiu, persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale care nu si-au indeplinit obligatia de modificare a mentiunilor referitoare la obiectul de activitate.

Verifica in lista de mai jos daca PFA sau II-ul tau este obligat sa faca modificarile cerute:

https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016

Daca te gasesti in lista mergi la Registrul Comertului si modifica numarul de obiecte de activitate.

Daca ai mai multi salariati, trebuie sa-ti schimbi forma de organizare, fie din PFA in II sau in societate comerciala. Sau sa faci concedieri.

Modificarile nu au taxe.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate