.

Peste 30 kilograme de droguri, bani falși și echipamente IT confiscate de poliţie, în ultimele două săptămâni

Poliţia Română a confiscat, în urma unor percheziţii derulate sub coordonarea DIICOT, peste 30 de kilograme de droguri, bani falși și echipamente IT. În ultimele două săptămâni, au fost organizate, în total, 79 de percheziţii. pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată.

În perioada 25 ianuarie – 7 februarie, 266 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani, transmite IGPR, într-un comunicat de presă.

Au fost organizate 38 de acțiuni operative pentru probarea activității infracționale a 136 de persoane, dintre care 43 au fost reținute sau arestate și 4 au fost plasate sub control judiciar.

În urma acțiunilor, polițiștii și procurorii au confiscat sau indisponibilizat bani, bunuri și produse:

– 3.060 de grame cocaină, peste 27 de kilograme de canabis, 137 de comprimate ecstasy, 120 de grame de amfetamină, 95 de grame de haşiş, 7,7 grame și 4 doze de heroină, 667 grame de rezină de canabis, 27 de plante de cannabis, 50 de grame de ketamină, 25 de grame MDMA, 10 grame masă vegetală, 8 comprimate, 7 grindere și 4 cântare electronice

– 37.547 de lei, 9.550 de euro și 900 de euro contrafăcuţi

– 1 HDD, 6 laptopuri, 4 tablete, un router, 64 de telefoane mobile, 6 carduri bancare, 51 de cartele SIM și 82 de medii de stocare.

– un autoturism, o armă de foc, 20 de butelii cu gaz și aproape 600 de pachete de țigări.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea DIICOT, au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi./www. politiaromana.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate