PPU Hunedoara se extinde şi la Geoagiu

Au fost inaugurate Filiala PPU Geoagiu precum si sediul umanistilor din localitate.

Umaniştii au fost întâmpinaţi aici de lăutarii din Cartierul Muzicantilor care au vrut să sublinieze tradiţia muzicii lăutăreşti în zonă. Coordonatorul PPU pentru zona de vest, Petru Mărginean a declarat că a găsit la Geoagiu oameni extraordinari, dornici să se implice pentru dezvoltarea oraşului.
Coordonatorul PPU Geoagiu este Laura Bercea, o tânără de 35 de ani, mamă a două fetiţe, care îşi doreşte mai mult pentru oraşul ei, cunoscut în ţară mai ales ca Geoagiu Băi, staţiune balneoclerimaterică, perlă a judeţului Hunedoara. Laura Bercea a declarat cu prilejul inaugurării Filialei:
„Visez foarte multe pentru Geoagiu și mai ales pentru copiii mei şi copiii de aici, iar acest motiv e suficient pentru mine să mă implic… Iubesc din tot sufletul doctrina Umanistă , aici m-am regăsit, deoarece aici se pune
accentul pe OM, pe dezvoltarea lui, pe încredere și pe valorile umane, pe demnitate. Iubesc acești oameni (umaniştii), deschiși, sociabili pentru că, indiferent de statutul care îl au, au urechi să audă și glasul celui care nu a făcut politică, dar are idei.”
Petru Mărginean apreciază implicarea tinerilor şi a femeilor în politică. Acesta a declarat la Geoagiu că „Există în România o avuție de neprețuit: tinerii noștri, copiii noștri. Este emoționant când vezi cât de mult își doresc să se implice pentru o viață mai bună, pentru o comunitate mai implicată, pentru un viitor frumos. O astfel de tânără am cunoscut în Geoagiu. Laura Bercea demonstrează că dacă vrei din toate puterile să muți munții, vei reuși.”
Localitatea Geoagiu se află la vărsarea râului Geoagiu în Mureș. Are o populație de 5.049 locuitori.Pe teritoriul actualei așezări s-a aflat localitatea daco-romană Germisara.Localitatea Geoagiu este atestată
documentar din anul 1291, când a fost menționată sub numele de “Villa Gyog” şi este recunoscută în ţară pentru apele termale.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.