Prezidențiale 2019: Anunțul STS despre publicarea rezultatelor la alegeri

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a făcut precizări despre centralizarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din luna noiembrie 2019. Potrivit sursei citate, nu vor mai fi publicate rezultatele provizorii, ci doar cele parțiale și finale.

„Până în acest moment nu au fost adresate către STS cerințe operaționale din care să reiasă că rezultatele provizorii vor fi publicate. În consecință, până în acest moment, rezultă că vor fi publicate numai rezultatele parțiale și finale”, precizează STS într-un comunicat de presă.

La alegerile europarlamentare din luna mai, de exemplu, au fost trei secțiuni: rezultate provizorii, rezultate parțiale și rezultate finale. Însă, STS menționează că, din cerințele operaționale reieșite din hotărârile AEP și deciziile BEC, rezultă că vor fi diferențe între modul de afișare a rezultatelor la alegerile prezidențiale față de alegerile europarlamentare.

Dacă nu vor mai fi publicate rezultatele provizorii, în tabelului centralizator al rezultatelor de la secțiile de votare la nivel de județ, ar putea însemna o scădere a transparenței procesului electoral.

„Aplicațiile dezvoltate de STS permit publicarea rezultatelor alegerilor prezidențiale cu aceeași transparență și vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare.

Considerăm că nepublicarea rezultatelor provizorii nu asigură același nivel de transparență ca în cazul alegerilor din 26 mai.

De asemenea, considerăm că nivelul de transparență realizat prin publicarea rezultatelor provizorii trebuie să fie același pentru toate categoriile de public.

În momentul de față nu există cerințe operaționale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secțiilor de votare”, mai transmite STS, ca răspuns la întrebări primite la biroul de presă.

Sursa: www.alba24.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.