Primăria Deva a alocat 1,5 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă

În şedinţa de Consiliu Local de miercuri, 29 mai 2019, Primăria Deva a hotărât alocarea din bugetul local a aproape 1,5 milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

În anul 2018, tot de la bugetul local au fost alocaţi 1.260.000 lei pentru dotarea a opt secţii din cadrul spitalului. În acest an, de finanţarea de la bugetul local vor beneficia 10 secţii.

“Anul trecut a fost primul în care, la solicitarea şi a cetățenilor și a șefilor de secții de la Spitalul Județean Deva, am considerat oportun să sprijinim financiar spitalul judeţean, pentru achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie. Am ajuns anul trecut la 1.260.000 de lei şi am finanţat 8 secţii ale spitalului judeţean din Deva. În acest an s-a venit cu noi solicitări  pentru cumpărareade aparatură medicală și, pentru că am constatat că într-adevăr sunt multe secții care au nevoie urgentă de aparatură și nu au posibilitatea să o procure din bugetul spitalului sau al Consiliului Județean, am considerat că este absolut necesar  să facem și în acest an, 2019, efortul de a sprijini acest spital. De data aceasta sunt 10 secții care au făcut solicitare și cărora le-am asigurat în proporție de 100 la sută banii pentru a-şi putea procura aparatura. Procedura o face Spitalul Județean pentru achiziția aparaturii, iar Primăria Deva va achita contravaloarea acelor aparate. Suma a crescut la aproape 1,5 milioane de lei. Cu mult mai mare decât cea pe care am alocat-o în 2018 și vom continua și în anul 2020. În câțiva ani de zile, aportul Primăriei municipiului Deva la sprijinul pe care îl acordă Spitalului Județean va trece de 1,5 milioane de euro, ceea ce eu cred că este un lucru extraordinar, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.