.

Primăria Deva a început analiza proiectelor de investiţii depuse de cetăţeni

Primăria Deva a început analiza proiectelor de investiţii propuse de cetăţeni în cadrul programului de bugetare participativă iniţiat de administraţia locală, pentru punerea în practică a acestora fiind alocată o sumă de 500.000 de lei.

Locuitorii oraşului au depus la primărie un număr de 25 de proiecte din diverse domenii, de la modernizarea infrastructurii rutiere până la amenajarea de parcări, locuri de joacă pentru copii sau spaţii verzi.

Toate proiectele vor face obiectul unei analize tehnice şi legale, care se va încheia pe 15 martie. În urma acestei verificări se vor stabili proiectele eligibile, în calcul fiind luat şi votul cetăţenilor exprimat pe site-ul Primăriei Deva.

“Fiecare cetăţean înscris pe platforma bugetării participative va avea dreptul să voteze o singură dată proiectul preferat, în perioada 15-30 martie 2019. Primăria municipiului Deva se va asigura că procesul de votare este valid”, se arată într-un comunicat al Primăriei Deva.

La finalul acestei etape, vor fi selectate cel puţin cinci proiecte – până la atingerea sumei maxime alocate bugetarii participative, adică 500.000 de lei, în ordinea descrescătoare a numărului de voturi primite.

Rezultatele votului online vor fi afişate pe site-ul www.primariadeva.ro, în perioada 1-2 aprilie.

Primele proiecte clasate în funcţie de numărul de voturi vor fi implementate de către municipalitate, după întocmirea documentaţiilor tehnico-economice supuse aprobării Consiliului Local Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate