.

Primăria Deva a plătit indemnizațiile persoanelor cu dizabilități și salariile asistenților personali

Primăria Municipiului Deva a plătit, miercuri, 10 aprilie 2019, indemnizațiile persoanelor cu dizabilitate gravă și salariile asistenților personali, aferente lunii martie 2019, în valoare totală de 1.326.832 de lei.

Suma este suportată din bugetul local și reprezintă indemnizațiile celor 696 de persoane cu dizabilitate gravă aflate în evidențele municipalității, precum și salariile celor 163 de asistenți personali angajați pentru acestea.

Luna martie este prima lună în care indemnizațiile persoanelor cu dizabilitate gravă și salariile asistenților personali sunt finanțate de la bugetul local, după ce Guvernul României și-a luat mâna de pe persoanele care trebuie să primească aceste ajutoare, traferându-le în grija autorităților locale, fără a fi alocați și banii necesari plății indemnizațiilor acestora.

Vreau să îi asigur, încă o dată, atât pe cei cu dizabilități cât și pe însoțitorii lor, că nu vor fi lăsați de izbeliște, indiferent de costurile pe care le va avea administrația locală. Vom tăia de la alte capitole bugetare, dacă va fi nevoie. Acești oameni sunt cetățenii Devei, cu drepturi depline, iar datoria mea, ca primar, este să le ofer protecția de care au nevoie, mai ales atunci când sunt încercați de greutăți.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate