.

Primăria Municipiului Deva și școlile din oraș, împreună pentru un mediu mai curat

Liceul Tehnologic Transilvania Deva a fost joi, 9 mai 2019, gazda evenimentului educațional și cultural ,,Climate Action Day”. Acesta face parte dintr-un proiect mai amplu care are ca scop economisirea de energie și protecția climatică.

Evenimentul desfășurat sub sloganul ,,Acționăm împreună pentru un mediu mai curat” a implicatelevi din învățământul primar, gimnazial și liceal de la Liceul Tehnologic Transilvania dar și de la Liceul de Arte ,,Sigismund Toduță” Deva.

În cadrul proiectului au fost desfășurate o serie de activități:
– expoziție de machete, obiecte și produse din materiale reciclabile de utilitate practică sau decorativă;
– activități interactive: jocuri și concurs pe teme de mediu;
– expoziție desene/pictură realizate de elevi, care transmit mesaje despre necesitatea protecției mediului și dezvoltare durabilă.

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți de la o școală gimnazială din Halle (Germania) care au participat la final la o dezbatere pe teme de mediu. S-a discutat în principal despre schimbările climatice care reprezintă o problemă majoră mai ales pentru generațiile viitoare. Din acest motiv, tinerii trebuie să fie bine informați despre consecințe dar și despre cum se pot implica în acțiuni care vizează un mediu mai sănătos și mai curat.

Primăria Municipiului Deva este partener în acest proiect care are ca scop informarea și educarea tinerelor generații în spiritul protejării mediului înconjurător.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate