.

Prins de poliţişti în timp ce fura dintr-o locuinţă din Brad

Cel bănuit de comiterea infracţiunii de tentativă de furt calificat a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore.

În data de 12.05.2019, în jurul orei 23:40, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Brad au organizat o acţiune în urma căreia au surprins în flagrant un bărbat de 39 de ani, din comuna Vaţa de Jos, care a pătruns în locuinţa unui bărbat din municipiul Brad (prin forţarea geamului exterior, utilizând un obiect contondent) cu intenţia de a sustrage bunuri. În acest timp, un complice asigura zona, pentru a nu fi surprinşi de alte persoane.

Activitatea infracţională a celor doi a fost întreruptă însă chiar de polițiști, care i-au somat verbal pe cei doi şi, întrucât aceştia nu s-au supus somaţiei, au pornit în urmărirea acestora. La vederea poliţiştilor, atât bărbatul de 39 de ani, cât şi complicele său au fugit pe terasamentul fostei linii ferate, fiind urmăriţi de poliţişti pe malul Crișului Alb. Poliţiştii au reușit prinderea și imobilizarea complicelui, în timp ce bărbatul de 39 de ani a reușind să scape, la adăpostul întunericului, sărind în apele râului.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului din comuna Vaţa de Jos, în urma activităţilor investigative fiind ridicate, pentru cercetări, mai multe probe ce vor fi analizate în contextului dosarului de  cercetare penală întocmit în cauză. Totodată, prezumtivul autor al infracţiunii de tentativă de furt calificat a fost identificat de poliţişti pe raza comunei Vaţa de Jos şi reţinut preventiv pentru o perioadă de 24 ore.

Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea dispunerii unei măsuri preventive. Faţă de cei în cauză, poliţiştii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Întreaga acţiune a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Hunedoara. (Foto: arhivă)

***

    Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de furt din locuinţe, poliţiştii vă transmit o serie de recomandări preventive:

 În mediul urban este utilă utilizarea mijloacelor tehnice şi de siguranţă modernă (montarea unor interfoane şi utilizarea corectă a acestora, montarea sistemelor de alarmă în locuinţe, asigurarea locuinţelor cu sisteme de închidere greu penetrabile etc.).

În mediul rural cetăţenii sunt sfătuiţi să adopte măsurile minime de autoprotecţie (aplicarea unor sisteme de închidere a locuinţelor şi anexelor gospodăreşti, construirea unui gard împrejmuitor pe tot perimetrul proprietăţii, montarea de gratii/grilaje la ferestrele camerelor poziţionate spre stradă, iluminarea pe timpul nopţii a perimetrului casei/curţii, creşterea şi dresarea câinilor de pază etc.);

De asemenea, se recomandă dezvoltarea unor relaţii de bună vecinătate (supravegherea reciprocă a locuinţelor de către vecini în lipsa proprietarilor, semnalarea persoanelor străine depistate în proximitatea locuinţelor etc.), precum şi schimbarea obiceiurilor “tradiţionale” de a păstra sume mari de bani în interiorul locuinţei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate