.

Problemele de expropriere prezentate ministrului transporturilor de către primarul din Veţel

Primarul comunei Veţel, Ioan Henţiu, s-a întâlnit, zilele trecute cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în timpul vizitei pe care oficialul guvernamental a efectuat-o pe Culoarul 4 paneuropean de cale ferată. În cadrul unei discuţii informale, Ioan Henţiu i-a prezentat ministrului situaţia legată de exproprieri, ţinând cont de faptul că pe teritoriul comunei Veţel trece o parte importantă din noul traseu stabilit de proiectanţi.

„Ne înţelegem cu constructorul, dar de Ministerul Transporturilor ţine problema exproprierilor. În momentul de faţă există decretul de expropriere, comisia de expropriere nu a fost în teren. Pe lângă asta, nu peste tot se pot respecta culoarele de expropriere, în totalitate. Apare un disconfort la cetăţeni pentru că le mai ocupă câte o zonă de teren care este declarat la APIA. Ar trebui să găsim o soluţie pentru mulţumirea oamenilor”, a spus primarul comunei Veţel.

El a arătat că mai apar discuţii referitoare la valorile de expropriere, apreciate ca fiind mici, însă principala problemă este cea a exproprierilor.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a menţionat că se va ocupa de această situaţie, menţionând că s-a mai confruntat cu probleme sinilare în ţară.

„O să convoc o şedinţă la minister şi cu CFR Infrastructură. O să informez şi secretarul de stat să se ocupe de problemele cu exproprieri. Au mai fost întârzieri, dar le-am rezolvat”, a arătat Cuc.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a mai spus că lucrările de modernizare la infrastructura feroviară de pe lotul Coşlariu-Simeria se vor încheia în acest an, moment la care trenurile de pasageri vor putea rula cu viteze de până 160 de kilometri pe oră, iar mărfarele cu maximum 120 de kilometri pe oră. Potrivit ministrului, lotul Coşlariu-Simeria este avansat în ceea ce priveşte lucrările executate, deoarece contractele de execuţie au fost semnate la finalul anului 2012, începutul lui 2013.

Răzvan Cuc a vizitat şi tronsonul Gurasada-Simeria, unde antreprenorul a primit ordinul de începere a lucrărilor în cursul anului trecut. “Am văzut că este mobilizat, lucrează”, a apreciat oficialul guvernamental, care a concluzionat apoi că “se putea mai mult”. (Foto: arhivă)

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate