.

Pui: Extinderea canalizării în trei sate ale comunei

Fondurile europene sau cele guvernamentale reprezintă soluţia cea mai bună pe care comunele din judeţul Hunedoara au adoptat-o atunci când este vorba de investiţiile publice.

Este drept, birocraţia pe care o implică partea de documentaţie nu este una dintre cele mai lejere, însă rezultatele sunt mulţumitoare pentru că rezolvă problema bugetelor locale încărcate cu tot mai multe sarcini de către Executiv, fără asigurarea sumelor necesare, în totalitate.

În cazul comunei Pui, una dintre aşezările mari ale judeţului Hunedoara, administraţia locală şi-a canalizat eforturile spre atragerea a cât mai multe fonduri din surse externe şi iată că, după finalizarea asfaltării în satul Băieşti, modernizarea drumurilor se extinde. Unul dintre acestea este drumul comunal (DC) 64) de la Fizești, la care licitaţia s-a încheiat şi se poate da drumul la lucrări.

„Proiectul are o valoare de aproximativ două milioane de euro, iar fondurile sunt atrase prin PNDL II. Pe drum vom avea asfalt proaspăt pe o porțiune de aproximativ trei kilometri. În plus, este prevăzută și realizarea unui zid de sprijin de aproximativ un kilometru, precum și executarea a șase poduri”, spune primarul comunei Pui, Victor Stoica.

Un alt drum modernizat va fi unul de exploataţie agricolă, la care finanţarea a fost obţinută prin AFIR – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Valoarea proiectului se ridică la un milion de euro, iar lucrările sunt pe punctul de a începe.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate