Pui: Infrastructura de drumuri, prioritară pe agenda primăriei

Drumurile bune reprezintă cartea de vizită a fiecărei aşezări, iar acest lucru este cunoscut de autorităţile locale. Din păcate, lipsa banilor la bugetul local, insuficienta pregătire a unor proiecte cu finanţare nerambursabilă sau, pur şi simplu, mecanismul birocraţiei excesive îi împiedică pe edili să realizeze aceste investiţii atât de necesare comunităţilor locale.

Un exemplu de bună practică vine din comuna Pui, una dintre cele mai mari din judeţul Hunedoara. Despre modul în care administraţia locală a ştiut să atragă fonduri nerambursabile am mai scris în paginile acestei publicaţii, însă acum vor aborda câteva investiţii programate să intre, în lucru, în partea a doua a acestui an.

Mai multe investiţii în infrastructura de drumuri s-au aflat, în acest an, pe agenda autorităţilor locale din comuna Pui. La acestea se adaugă lucrări pentru extinderea canalizării în trei sate ale comunei.

Una dintre aceste investiţii a avut loc în satul Băieşti, unde, în vară, s-a turnat asfalt pe toate căile de acces. În plus, au început lucrările de modernizare ale drumului comunal spre satul Fizeşti. Investiţia are o valoare de aproape 2 milioane de euro şi este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală PNDL2.

„Drumul are o lungime de circa 3 kilometri. Pe lângă modernizarea drumului în proiect a fost prevăzută construirea unui zid de sprijin şi a unui număr de şase poduri”, a precizat primarul comunei Pui, Victor Stoica.

O altă investiţie în infrastructura de drumuri are în atenţie modernizarea unui drum de exploataţie agricolă. Valoarea lucrărilor se ridică la un milion de euro, iar finanţarea este asigurată prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.