Puiul de babuin – atracţia de la Zoo Hunedoara

Vizitatorii grădinii sunt aşteptaţi să-i găsească un nume noului locatar.

Grădina zoologică din municipiul Hunedoara are un nou locatar. Este vorba despre un pui de babuin care a venit pe lume în urmă cu aproape o lună de zile. Părinţii săi sunt Gusti, cunoscut celor care vin la Zoo Hunedoara, şi Maia, o femelă ce a fost adusă aici în urmă cu un an.

Cel mai probabil, spun speciliştii, puiul este o fetiţă, iar copiii sunt aşteptaţi să-i dea un nume în următoarea săptămână.

„Puiul s-a născut înainte de Florii. Mama sa l-a ţinut în braţe tot timpul, la piept, şi puiul a supt până mai zilele trecute. Abia acum l-a lăsat jos şi am reuşit să-i facem câteva fotografii. Noi credem că este o fetiţă şi vrem să rugăm publicul să-i găsească un nume. Avem deja o propunere, Ina, dar mai aşteptăm o săptămână şi apoi vom lua o decizie”, a declarat şeful Grădinii Zoologice Hunedoara, Bianca Lovacz.

Puii de animale sălbatice născuţi în captivitate supravieţuiesc mai greu. De aceea, grădinile zoologice din lume anunţă naşterea unui pui după un anumit interval de timp, tocmai pentru a nu dezamăgi vizitatorii şi, în special, copiii. Este şi cazul de la Zoo Hunedoara. „Ne-am dorit să fim siguri că animalul este sănătos şi creşte. Acum a fost momentul să-l scoatem în lume”, a completat reprezentanta Grădinii Zoologice.

Propunerile de nume pentru puiul de babuin se pot trimite pe pagina de Facebook  a Grădinii Zoologice din Hunedoara.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate