.

Râu de Mori: Investiţiile în infrastructură, cheia unei dezvoltări durabile

Aşezată la poalele Masivului Retezat, comuna Râu de Mori este una dintre cele mai frumoase din judeţul Hunedoara, iar potenţialul său turistic este unul impresionant. Tocmai de aceea, autorităţile locale şi-au îndreptat atenţia spre dezvoltarea infrastructurii de apă, canalizare şi drumuri, astfel încât turiştii să aleagă această minunată zonă pentru a-şi petrece aici câteva zile de concediu.

Pe această linie, a dezvoltării locale durabile, se înscriu mai multe proiecte de investiţii publice derulate de Primăria Râu de Mori. Este vorba de un proiect de alimentare cu apă şi canalizare pentru satul Suseni şi zona de agrement din staţiunea Râuşor, dar şi de modernizarea căminului cultural din satul Râu de Mori.

„Am spus de mai multe ori şi susţin ideea potrivit căreia fără investiţii în infrastructură nu vom putea progresa. Iar dacă bugetele locale nu ne ajută să derulăm acele investiţii publice pe care apreciem că sunt necesare în comunitatea noastră locală, investiţii solicitate de către cetăţeni, atunci încercăm varianta finanţării din alte surse, cum ar fi fondurile europene sau programele guvernamentale. Sunt bani pentru care depunem proiecte la toate instituţiile care ne pot oferi finanţări şi cred că eforturile colegilor mei din primărie se văd pe teren prin lucrările aflate în derulare”, a declarat primarul comunei Râu de Mori, Niculiţă Mang.

Potrivit acestuia, proiectul de alimentare cu apă şi canalizare de la Suseni are o valoare de 8 milioane de lei. Al doilea proiect, prin care se propune modernizarea căminului cultural, se ridică la suma de 500.000 de euro.

De notat este faptul că administraţia locală mai are în derulare diverse proiecte de interes local, majoritatea finanţate din fonduri europene sau guvernamentală.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate