.

Rețele de canalizare în şase sate ale comunei Râu de Mori

Proiectul este susţinut din finanţări prin PNDL.

Autorităţile locale din comuna Râu de Mori fac toate demersurile necesare pentru ca satele Râu de Mori, Ostrovel, Brazui, Suseni, Valea Dâljii şi Unciuc să fie racordate la reţeaua de canalizare.

Din motive care ţin de circuitul birocratic, începerea lucrărilor de construcţie s-au lovit de câteva hârtii, însă acum situaţia pare să fi revenit la normal. De aceea, primarul comunei Râu de Mori, Niculiţă Mang, este optimist în ceea ce priveşte acest proiect important pentru comunitatea pe care o conduce, mai ales că reţeaua de canalizare va deservi jumătate din populaţia comunei.

„Licitaţia de execuţie a lucrărilor a fost finalizată şi a fost semnat contractul de lucrări. Trebuie să obţinem autorizaţia de construire de la Consiliul Judeţean Hunedoara şi lucrările pot începe”, a spus primarul comunei Râu de Mori.

Proiectul are o valoare de aproximativ 10 milioane de lei și este derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Un proiect important în ceea ce priveşte dezvoltarea locală se referă la alimentarea cu apă şi canalizarea staţiunii turistice de interes local Râuşor. Aici licitaţia de execuţie a fost reluată pentru că, iniţial, nicio firmă nu s-a arătat interesată de proiect.

Cât priveşte modernizarea căminului cultural din Râu de Mori, propus la finanţare din fonduri europene, aici etapele de realizare sunt avansate, urmând ca după finalizarea caietului de sarcini să fie organizată licitaţia de execuţie şi începerea lucrărilor.

Comuna Râu de Mori este cea mai întinsă așezare rurală din județul Hunedoara, cu o populație de aproximativ 3.200 de locuitori.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate