.

Reţeta de luni: Ciorbă de legume cu zeamă de varză

Ingrediente: 150 grame de mazăre fină, 150 grame de fasole verde, 3 cartofi roz,

3 morcovi, 2 pătrunjei, 1/2 țelină mare, o ceapă mare, 4 căței de usturoi, două roșii, 1/2 ardei gras verde, 1/2 ardei gras galben, 1/2 ardei gras roșu, o lingură de pastă de tomate, ulei de floarea soarelui, frunze de pătrunjel, un litru de moare de varză, sare, piper, cimbru. Opțional: smântână, rondele de ardei iuți, murați.

Mod de preparare:

Ceapa și usturoiul se curăță și se călesc în ulei. Se adaugă roșiile, tăiate cubulețe, ardeii grași, curățați de cotor și tăiați mărunt, apoi pasta de tomate. Legumele se  lasă în tigaie, la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de roșii.

Între timp, mazărea și fasolea verde se pune la fiert, în apă rece. După câteva clocote, legumele se strecoară și se pun din nou la fiert, în apă  fierbinte, în oala pentru ciorbă. Rădăcinoasele se curăță, se taie rondele și se fierb, împreună cu mazărea și fasolea verde. După două-trei clocote, se adaugă și legumele călite, cartofii tăiați cubulețe. După ce au fiert și cartofii, ciorba se acrește cu un litru de moare de varză, se condimentează cu sare, piper și cimbru, iar deasupra se presară frunze de pătrunjel verde. Ciorba se poate servi cu smântână și ardei iute.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate