.

Reţeta de luni: Ghiveci de legume cu ouă

Ingrediente: 2-3 linguri ulei de măsline, o ceapă, un ardei galben, un cățel de usturoi, o jumătate de dovlecel, o roșie mare, concentrat de ardei, sare, piper, boia de ardei dulce, ierburi de grădină.

Pentru servit: brânză maturată(opțional), pine prăjită aromatizată cu boia dulce și oregano sau crutoane făcute în casă, aromatizate cu boia și cimbrișor.

 Mod de preparare:

Roșia se taie în cuburi și se pune în tigaie împreună cu concentratul de ardei, se amestecă și totul se acoperă cu un capac, lăsându-se la foc 5-6 minute. Se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce și ierburi de grădină Delikat. Ceapa se taie peștișori și se călește în două linguri de ulei. Când devine sticloasă,  se adaugă usturoiul tăiat mărunt. Se adaugă apoi ardeiul tăiat cuburi, care se lasă să se înmoaie 2-3 minute, la foc mic. Între timp, se taie dovlecelul în bucăți, de mărimea ardeiului, care se adaugă la ingredientele din tigaie.  Peste legume se  presară puțină sare, ca să se înmoaie și se mai lasă la foc încă 3-4 minute. Ouăle pentru ciorbă se pregătesc în felul următor: se pune apă cu sare la fiert, la care se adaugă o lingură de oțet. Ouăle, care trebuie să fie proaspete, se sparg, pe rând, într-un castron. Se face apoi un vârtej în oala cu apă cu un tel sau o lingură de lemn și se răstoarnă oul în vârtejul de apă format în cratiță. Se lasă să fiarbă trei  minute, se scoate cu o spumieră și se așază peste ghiveciul de legume. Se pudrează cu boia dulce de ardei Delikat, procedându-se la fel și cu ouăle rămase. Oul este gata dacă atunci când îl tăiem cu un cuțit, gălbenușul se revarsă. Cine dorește, poate servi ghiveciul cu ochiuri de ou.

Pentru aromatizarea pâinii, se încinge o tigaie tip gril, care se stropește cu puțin ulei, în care se așază feliile de pâine. După ce se prăjesc pe ambele părți, se stropesc cu ulei, se presară cu boia și condimente Delikat.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate