.

Reţeta de vineri: Chifteluţe daneze

Ingrediente pentru chifteluţe: un kilogram de carne tocată amestec, o ceapă, două ouă, 100 ml smântână grasă, 150 g pesmet, 50 ml ulei, sare, piper.

Pentru sos:125 g unt, trei  linguri de făină, 500 ml supă de pui, 300 ml smântână, o legătură mărar verde, o lingură rasă boabe de ienibahar, sare, piper, boia.
Mod de preparare

Carnea se amestecă bine cu ouăle, ceapa tocată, smântâna, sarea şi piperul. Din acest amestec se formează chifteluţe, care se dau prin pesmet. Astfel pregătite, chifteluţele se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Chifteluțele se stropesc cu puţin ulei şi se dau la cuptor timp de 35 de minute. Din când în când trebuie întoarse, ca să fie rumenite pe toate părţile. Pentru prepararea sosului, untul se topeşte într-o tigaie, se adaugă făina şi se amestecă continuu, în aşa fel încât să nu se formeze cocoloaşe. După puţin timp, se adaugă supa de pui, smântâna, mărarul tocat, ienibaharul zdrobit, boia, sare şi piper, după gust. După ce s-au prăjit în cuptor, chifteluţele se aşează pe o tavă, se acoperă cu sos şi se pot servi cu piure de cartofi sau paste.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate