.

Reţeta de vineri: Ciorbă de sfeclă roșie, cu găluște de gris

Ingrediente: 2 sfecle roșii, medii, 2 cepe, 4-5 căței de usturi, 2 morcovi, un pătrunjel, 1/2 țelină, un ardei gras roșu, ulei de floarea soarelui, 400 ml suc de roșii, zeama de la 1/2-1 lămâie, o legătură de frunze de pătrunjel,  sare, piper, cimbru.

Pentru găluște: 3 ouă, 9 linguri de gris, sare, piper.

Mod de preparare:

Sfecla se spală și se pune la copt, în cuptor, la foc mediu. Între timp, se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei, până ce se înmoaie. Ardeiul gras se spală, se curăță de cotor și semințe, se taie cubulețe și se călește peste ceapă și usturoi.

Rădăcinoasele se curăță, se dau prin răzătoarea mare, se călesc de asemenea, cu celelalte legume, apoi peste toate ingredientele se toarnă apă. Frunzele de pătrunjel se spală și se taie mărunt.

Când cele două sfecle s-au înmuiat puțin în cuptor, se curăță, se taie rondele și se pun în oală, la fiert, împreună cu celelalte legume. La final, se adaugă sucul de roșii.

 Prepararea găluștelor

Ouăle se mixează cu sare și piper, se încorporează treptat cele nouă linguri de gris, iar când compoziția este omogenă, se fac găluște și se lasă ușor în oala de ciorbă, retrasă puțin de pe foc. După prepararea găluștelor, oala se dă din nou la foc mediu. După ce găluștele s-au fiert, ciorba se condimentează cu sare, piper și cimbru, după gust, se presară pătrunjel tocat și se oprește focul. Se acoperă oala cu un capac și după 10-15 minute, ciorba poate fi servită.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate