.

Reţete culinare delicioase pentru week-end

Ciorbă săsească cu omletă şi leuştean

Ingrediente: 200 de grame de carne de porc tăiată în bucăţele, 2-3 ouă, 2 morcovi, 2 ardei, o ceapă, o lingură de făină, 3 linguri de smântână, 3 linguriţe de griş, usturoi, leuştean, oţet.

Mod de preparare:

Carnea de porc, tăiată bucățele, se pune la fiert în apă cu sare. Se ia spuma, iar când carnea este fiartă pe jumătate, se pun legumele tăiate mărunt. Separat, se prepară o omletă din 2-3 ouă la care se adaugă 3 linguriţe de griş. Omleta obținută se taie în pătrăţele şi se adaugă la ciorbă, după ce carnea a fost bine fiartă. Ciorba se drege cu smântână și o lingură de făină. La sfârşit se pune leuştean, puţin oţet, usturoi şi sare, după gust.

Ciulama cu piept de pui și smântână

Ingrediente: 400 g piept de pui dezosat și fără piele, 1 ceapă, 1 morcov, 3 linguri făină, 50 ml ulei, 100 g smântână, 1 legătură mărar, sare, piper.

Mod de preparare:

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu sare. Când apa începe să fiarbă, se alege spuma și apoi se adaugă legumele. Se lasă să fiarbă la foc mic, pentru a nu se tulbura supa. Când pieptul și legumele sunt fierte, se strecoară supa. Separat, într-o cratiță punem uleiul la încins, se încorporează făina, amestecându-se continuu, până la omogenizare. Se stinge cu zeama de la supă și se continuă fierberea timp de 10 minute,tot la foc mic. Pieptul de pui fiert și tăiat în cuburi mari, morcovul fiert și tăiat rondele, împreună cu mărarul tocat mărunt, se încorporează în sosul obținut. Ciulamaua se potrivește de sare și piper, se drege cu smântână, amestecând bine. Se servește fierbinte cu mămăliguță.

https://www.click.ro

Tort de mere și cremă de zahăr ars

Ingrediente pentru cremă: 8 ouă, un litru de lapte, 200 g zahăr, zahăr vanilat, scorțișoară, 6 mere, 50 ml apă, 20 g unt.

Ingrediente pentru cremă: Ingrediente pentru cremă: 8 ouă, un litru de lapte, 200 g zahăr, zahăr vanilat, scorțișoară, 6 mere, 50 ml apă, 20 g unt.

Ingrediente pentru blat: 4 ouă, 40 g zahăr, 25 g făină, 15 g pudră de cacao.

Mod de preparare:

Se pregătește un vas termorezistent, în care se caramelizează  zahărul. Cu siropul format se tapetează și marginile vasului, apoi se lasă să se răcească. Merele se curăță de coajă, se taie în cuburi mai mari și se călesc în unt, adăugându-se din când în cânt, câte puțină apă. Se amestecă cu grijă, în așa fel încât bucățile să se înmoaie, dar rămână întregi.

Pentru prepararea cremei, ouăle se mixează cu zahărul și zahărul vanilat, până când compoziția își triplează volumul. Se adaugă apoi  laptele, mixându-se în continuare.

Merele preparate anterior se vor așeza în vasul cu zahărul caramelizat, peste care se toarnă crema. Vasul se dă la cuptorul preîncălzit, timp de 30-40 de minute. Când crema este aproape gata, se pregătește pandișpanul. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul, se încorporează gălbenușurile, iar la final se pune făina și pudra de cacao. După omogenizare, compoziția obținută se toarnă peste cremă, se nivelează uniform, iar vasul se dă din nou la cuptor pentru 30-40 de minute. Tortul se lasă apoi să se răcească la temperatura camerei, apoi se dă la rece pentru 3-4 ore, sau se lasă de seara până dimineața. Deasupra vasului se pune un platou mai mare, apoi, cu o mișcare rapidă, se toarnă tortul.

http://savuros.info

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate