.

Reţete culinare pentru zilele de week-end

Ciorbă de dovlecei

Ingrediente: un kg. de dovlecei, 2 morcovi, un păstârnac, 4 ardei roșii, două cepe, o legătură de leuștean, două linguri de borș, 4 linguri de apă, 50 ml ulei, sare.

Mod de preparare

Morcovii și pătrunjelul se curăță și se dau pe răzătoare, ceapa se taie mărunt iar dovlecelul cubulețe. Legumele astfel pregătite se pun la călit, mai puțin dovlecelul. Când legumele devin moi și își schimbă culoarea, se adaugă 4 litri de apă și se lasă să fiarbă câteva minute. Se adaugă apoi dovleceii, iar după ce aceștia sunt pătrunși, ciorba se acrește cu borș și se lasă să mai dea un clocot. Se ia de pe foc, se presară deasupra leușteanul tăiat mărunt, apoi oala se acoperă cu un capac pentru ca aromele să se pătrundă.

 

Legume și piept de pui la cuptor

Ingrediente: 3 bucăți de piept de pui, două roșii, un ardei gras, 120 ml smântână, o lingură pastă de roșii, o linguriță de făină, 70 g cașcaval, 25 g unt, o ceapă, doi căței de usturoi, sare, piper măcinat, o jumătate linguriță de oregano.

Mod de preparare

Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se prăjesc în ulei încins, timp de 3 minute. Se adaugă apoi ardeiul gras și legumele se prăjesc în continuare, aproximativ  cinci minute. Legumele călite se toarnă apoi într-o formă pentru copt. În aceeași tigaie se prăjește și fileul de pui tăiat mărunt, timp de 10 minute, la care se adaugă pasta de tomate, sarea și piperul. Carnea de pui, astfel pregătită, se toarnă peste legumele din forma de copt. Separat, într-o tigaie mai mică se pune untul la topit, se amestecă apoi cu făina, peste care se toarnă smântâna. Amestecul se mai încălzește un minut, iar compoziția obținută se toarnă peste stratul de file, distribuindu-se uniform pe toată suprafața.  Compoziția din tavă se decorează cu roșii tăiate felii, care se distribuie uniform pe toată suprafața tăvii. Deasupra se mai presară sare și piper, apoi tava se dă la cuptorul încins la 180 de grade. Înainte cu cinci minute de a fi gata, budinca se scoate din cuptor, se presară cașcaval ras deasupra și se mai  dă încă cinci minute la cuptor, până se rumenește ușor.

http://savuros.info/recipe, https://clickpentrufemei.ro

 

Prăjitură cu vişine şi brânză 

Ingrediente :  Două foi de pandişpan cu cacao ( cumpărate sau făcute în casă).
Pentru cremă: 500 g brânză ricotta, 100 g smântână, 50 g mascarpone, 150 g zahăr,  3 pliculeţe cu zahăr vanilat, 1-2 picături esenţă de migdale, 300g vișine fără sâmburi
Pentru sirop: 100 g zahăr, 150 ml apă, 4 linguri de rom
Pentru glazură: 200 g nucă de cocos.

Mod de preparare

Smântâna împreună cu zahărul se mixează timp de 2-3 minute. După ce s-a topit zahărul, se adaugă zahărul vanilat, esența de migdale, brânza ricotta și mascarpone. Ingredientele se mixează în continuare, până la omogenizare, după care, crema obținută se împarte în două părți egale. Vișinele se amestecă ușor, până la omogenizare, doar cu jumătate din cremă.

Pentru prepararea siropului, se va fierbe apa cu zahărul aproximativ 15 minute, până la topirea completă a zahărului, după ca, se ia de pe foc și se toarnă romul.

Asamblarea: se va pune într-o tavă prima foaie de pandișpan, care se însiropează, peste care se pune un strat din crema cu vișine. Se așază și cel de-al doilea blat, care se însiropează, iar peste el se pune crema simplă. Deasupra se presară nucă de cocos, iar prăjitura se dă la rece pentru 2-3 ore.

https://www.gustoase.net

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate