Reţete culinare

Supă de ciuperci

 Ingrediente: 500 gr ciuperci champignon (proaspete), doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel, 4-5 căţei de usturoi, o lingură de unt, 400 ml smântână, două gălbenuşuri, sare, delikat ,1/2 linguriţă piper alb, pătrunjel verde.
Mode de preparare :

Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie felii. Morcovii şi pătrunjelul se taie cubuleţe şi se călesc în unt. Se adaugă, pe rând, usturoiul pisat, iar după două-trei minute feliile de ciuperci, care se mai călesc câteva minute. Se pune apa, pătrunjelul verde, şi se lasă la foc mic. După ce ciupercile sunt fierte, supa se drege cu două gălbenuşuri amestecate cu smântână şi usturoi zdrobit. Se serveşte fierbinte, condimentată cu ardei iute.

 

Piept de pui cu cașcaval și bacon la cuptor

Ingrediente: patru bucăți piept de pui (700g), 200 g cașcaval, 100 g bacon 3-4 cartofi, sare și piper, ulei de măsline.

 Mod de preparare

Pieptul de pui se spală, se curăță de pielițe, apoi se crestează în 6-8 locuri, fără a a fi secționată complet carnea. Se așază apoi într-o tavă termorezistentă, tapetată cu hârtie de copt. În fiecare crestătură se vor pune felii de cașcaval și bacon. Totul se condimentează cu sare și piper, după care, pe fiecare bucată de piept de pui se presară un strat de mozzarella rasă.  Cartofii tăiați cubulețe și condimentați, se așază pe lângă bucățile de piept de pui. Peste cartofi se toarnă ulei de măsline, iar tava se dă la cuptorul încins la 180 de grade, pentru aproximativ 30-40 de minute. /www.delicatese.net/

 

Prăjitură cu mere si bezea

Ingrediente: 250g margarină, 350 g făină, 350 g zahăr, 4 ouă, un plic cu praf de copt, 1 kg mere, o lămâie, puţină scorţişoară şi puţin griş,  zahăr vanilat şi esenţă de rom, puţină ciocolată rasă.

Mod de preparare:

Margarina se amestecă cu 100 g zahăr şi un strop de sare. Se adaugă coaja rasă de lămâie, gălbenuşurile unul câte unul, o lingură de zeamă de lămâie. Ingredientele se amestecă bine după care, se adaugă făina împreună cu praful de copt şi esenţa de rom. Se obţine un aluat consistent, care se întinde cu mâna în tavă. Peste aluat se presară puţin griş. Merele rase şi stoarse de zeamă se presară cu puţină scorţişoară şi se pun peste aluatul din tavă. Taca se dă la cuptor pentru cca 20-30 min. Între timp, albușurile se bat spumă împreună cu zahărul rămas, zahărul vanilat și o lingură de zeamă de lămâie. Când aluatul este aproape copt, se toarnă deasupra albuşurile bătute spumă, iar tava se mai dă la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 20 de minute. De precizat că se va ţine cuptorul întredeschis. Când este gata, se rade puţină ciocolată deasupra. Poftă bună !www.culinare.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate