.

Reţete delicioase de preparat în week-end

Ciorba de peşte cu legume

Ingrediente : capul de pește curățat și câteva bucățele de pește, 3 morcovi, două rădăcini de pătrunjel, o jumătate de țelină, 4 cartofi, 500 g roșii, o ceapă, 2-3 linguri de ulei, leuștean, un plic de borș cu legume, un ardei iute.

Mod de preparare: 

Legumele se curăță, se taie cubulețe, se călesc în ulei, apoi se sting cu 3,5 l de apă rece. Când sunt fierte pe jumătate, se adaugă peștele, roșiile decojite și condimentele. Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă  cartofii tăiați cubulețe și feliile de ardei iute. După ce au fiert cartofii se pune borșul, se presară leuștean tăiat, se potrivește de sare și dacă e cazul, se mai lasă să dea un clocot.

Tocăniță de varză cu cartofi

Ingrediente: o varză medie, 500 g cartofi, 2 cepe medii, un morcov, 5 căței de usturoi,150-200 ml sos de roșii, 2 frunze de dafin, sare, boia, cimbru, rozmarin și piper după gust.

Mod de preparare:

Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert pentru 5-10 minute. Ceapa se taie felii și se călește cu puțină are. Varza feliată se călește împreună cu ceapa, iar după ce se amestecă bine, se acoperă cu un capac. Morcovul se taie în fâșii subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi și se pune la și el la călit împreună cu ceapa și varza. Cartofii strecurați se pun în cratița cu varză. Tocănița se condimentează și se amestecă ușor, apoi se acoperă cu un capac, lăsându-se pe foc până ce se pătrund cartofii. Spre final, se adaugă sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul. Mâncarea se mai lasă cinci minute acoperită, apoi se poate servi.

https://retete.unica.ro/

Orez cu lapte și mere în sos caramel

Ingrediente: 

Pentru orez: 200 g orez, 800 ml lapte, 80-100 g zahăr, 1 praf de sare, 1 păstaie de vanilie;

Pentru mere în caramel: 4 mere, 150 g zahăr, 100 ml smântână dulce.

Mod de preparare:

Orezul se spală bine, apoi se pune la fiert în apă cu un praf de sare.

După ce începe să clocotească, se scurge de apă și se dă din nou la foc, împreună cu laptele, zahărul și păstaia de vanilie crestată pe lungime. Se fierbe la foc mic, ameste­cându-se des, până scade compoziția, iar orezul este bine pătruns.

Între timp, merele se spală, se curăță de coajă și cotoare, apoi se feliază. Zahărul se caramelizează la foc mic, iar când devine auriu, peste el se toarnă smântâna, amestecându-se rapid. Merele se pun în sosul  caramel obținut și se lasă cinci minute. Se pregătesc cupele sau castroanele, în care se așază un strat de mere în caramel, orezul cu lapte și se încheie cu un alt strat de mere.

https://www.click.ro/

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate