.

Reţinut de poliţişti după ce a comis mai multe furturi din maşini şi locuinţe

În urma activităților investigative, polițiștii hunedoreni au reuşit identificarea unui tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul Hunedoara, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt.

Poliţiştii au stabilit faptul că, în data de 12.05.2019, cel în cauză a pătruns prin efracţie (prin spargerea unui ochi de geam de la ușa de acces) în locuinţa unei hunedorence, de unde a sustras un telefon mobil.

Din cercetări a mai rezultat faptul că, tot în data de 12.05.2019, tânărul a sustras telefonul mobil aparţinând unui minor în vârstă de 13 ani, profitând de neatenţia proprietarului (care juca fotbal pe un teren de sport, alături de alţi tineri). O altă faptă de natură penală reţinută în sarcina hunedoreanului a fost reclamată poliţiştilor la data de 05.06.2019, când la sediul Poliției Municipiului Hunedoara s-a prezentat un bărbat care a sesizat faptul că, în data de 04.06.2019, în intervalul orar 18.00 – 22.00, persoane necunoscute au pătruns în autoturismul pe care îl parcase pe o stradă din municipiul Hunedoara (profitând de faptul că autoturismul are sistemul de blocare al ușilor defect) şi i-au sustras un radio CD şi mai multe componente de tractare auto.

În cursul zilei de ieri, în urma efectuării a două percheziții domiciliare, poliţiştii au reuşit recuperarea unei părţi din bunurile sustrase, iar hunedoreanul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Hunedoara. Acesta urmează să fie prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale.

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale Hunedoara continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activității infracționale a tânărului.

          Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de furt din locuinţe, poliţiştii vă recomandă:

  • Asiguraţi o bună luminozitate în casa scării şi în faţa apartamentului. Indiferent dacă locuiţi la casă ori la bloc, punerea în funcţiune, de către o societate autorizată, a unui sistem de alarmare anti-efracţie poate sigura eficient protecţia locuinţei dvs., în special pe durata absenţei de la domiciliu.
  • Dacă intrarea în scara blocului este prevăzută cu interfon, nu permiteți accesul decât persoanelor cunoscute, pe care le așteptați în vizită;
  • Fiți precauți când la ușă se prezintă, fără a fi solicitat vreun serviciu, persoane necunoscute care declară că sunt de la companiile de utilități ( gaz, curent, primărie, cablu TV, etc.) sau care pretind a fi reprezentanți a unor supermarketuri/vânzători ambulanţi ce oferă gratuit (ori la preţuri avantajoase) diferite produse, sau prezintă diverse promoții – nu permiteți accesul lor în locuință, sau dacă totuși o faceți, nu îi lăsați nesupravegheați nici măcar pentru scurt timp;
  • Evitaţi să vă afişaţi sau să discutaţi despre bunurile de valoare pe care le deţineţi în locuinţă (bani, bijuterii, seif, obiecte de artă);
  • Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să se subînţeleagă absenţa dumneavoastră;
  • În situaţia în care cheile de la uşa de acces au fost pierdute, uitate într-un loc public sau sustrase odată cu actele de identitate, schimbaţi de urgenţă încuietorile.
  • Dacă aveți suspiciuni în legătură cu persoane străine aflate în scara de bloc anunțați imediat poliția și alertați vecinii.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate