.

Rezultatele de la evaluarea națională 2019 se afișează astăzi în școli

Rezultatele de la evaluarea națională 2019 vor fi publicate astăzi. Listele cu notele elevilor vor fi afișate la avizierele școlilor, pe site-ul dedicat al ministerului educației – evaluare.edu.ro – și vor fi prezentate și pe Edupedu.ro.

Reprezentanții Ministerului Educației au declarat pentru Edupedu.ro că rezultatele vor fi publicate ca de obicei, cu numele copilului, inițiala tatălui, prenumele copilului, școala de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă și media la evaluarea națională.

Afișarea notelor la avizierele școlare se realizează pentru o perioadă de o lună. Ștergerea de pe pagina de internet a Ministerului Educației și de pe site-urile Inspectoratelor Școlare Județene a listelor cu notele elevilor la Evaluarea Națională 2019 se realizează la împlinirea a doi ani de la publicare, prevede procedura publicării rezultatelor, au declarat pentru Edupedu.ro reprezentanții Ministerului Educației.

Calendarul oficial al examenelor de evaluare națională prevede că rezultatele vor fi publicate până la ora 12:00. Notele de la evaluarea națională contează în proporție de 80% la admiterea la liceu.

Acestea vor fi primele rezultate de la examenele de anul acesta, iar începând cu ora 14:00 și până la ora 20:00 elevii nemulțumiți de notele obținute pot să depună contestații. Trei zile durează rezolvarea contestațiilor, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 29 iunie./www.edupedu.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate