.

Riscul de avalanşe se menţine în toate masivele muntoase din judeţ.

Turiştii care au în plan să meargă la munte sunt sfătuiţi să fie atenţi pentru că riscul de avalanşe este unul major, în toate masivele de pe raza judeţului Hunedoara. Pericolul este cu atât mai mare cu cât în ultimele zile la munte a nins peste 30 de centimetri, iar zăpada care s-a depus peste vechiul strat nu a avut timp să facă priză cu acesta.

În plus, temperaturile ridicate din ultima perioadă favorizează alunecare straturilor de zăpadă unul peste celălalt, începând de la 1.200 de metri.

În ceea ce priveşte grosimea stratului de zăpadă, aceasta variază între 70 de centimetri şi un metru, în zonele viscolite acesta putând să ajungă la doi metri.

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara atenţionează turiştii să nu plece pe trasee şi să evite zonele de creastă şi pe cele cu încărcare mare de zăpadă.

Pe de altă parte, în staţiunile Straja, Parâng şi Râuşor, condiţiile de practicare a sporturilor de iarnă sunt ideale, zăpada pe pârtii depăşind un metru.

Deoarece săptămâna viitoare elevii vor intra în vacanţă, efectivele Salvamont vor fi suplimentate în toate staţiunile de munte.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate