.

Riu de Mori: Ajutoarele sociale – o problemă pentru bugetele locale

O familie din comuna Râu de Mori a primit din partea primăriei o casă socială pe care administraţia locală a reuşit să o ridice alături de alte asemenea trei locuinţe.

Potrivit primarului Niculiţă Mang, beneficiarul acestei locuinţe sociale este un localnic care are probleme sociale deosebite şi care are nevoie de sprijinul comunităţii locale.

„Este vorba de o persoană care are multe probleme. Locuinţa este una simplă, cu o cameră, racordată la energia electrică şi la apă. Beneficiarii acestor locuinţe le pot folosi, dar nu au drept de proprietate asupra lor, ele fiind ale primăriei”, a declarat primarul Niculiţă Mang.

Edilul local a remarcat însă că există şi cazuri „sociale” doar pe hârtie şi că deşi există cerere pe piaţa muncii, persoanele în cauză refuză un loc de muncă. De aceea, în opinia primarului, instituţiile statului care sunt abilitate în rezolvarea problemelor de şomaj sau de ordin social ar trebui să analizeze mai atent situaţia celor care spun că au nevoie de ajutor social.

„Pe de altă parte, cu persoanele care beneficiază de ajutor social noi, autoritatea locală, ne rezolvăm, în special, problemele care ţin de curăţenia comunei. Avem în derulare acţiuni de ecologizare, periodice, şi ajutorul acestor persoane este unul binevenit. Trebuie să recunoaştem însă că sunt şi persoane care stau, iar în cazul acestora trebuie să fie găsită o soluţie legală”, a precizat Niculită Mang.

În ceea ce priveşte cheltuiala cu ajutoarele sociale şi cele pentru încălzire, primarul comunei Râu de Mori a remarcat faptul că au fost alocate fonduri în valoare de 28.000 de lei pentru plata subvenţiilor la încălzire, pentru diferite paliere de venit, beneficiari fiind peste 100 de persoane.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate