.

S-a dat startul exercițiului #ForFirEx2019

În perioada 23-27 septembrie a.c. în mai multe zone montane din județele Caraș-Severin și Hunedoara (Poiana Mărului și Lunca Cernii) are loc exercițiul național „ForFirEx 2019”.

În cursul zilei de luni, 23 septembrie a.c., au fost instalate bazele de operații în care vor sta cazați cei peste 400 pompieri implicați în simularea din județele Hunedoara și Caraș-Severin.

Tototdată, au fost testate procedurile și canalele de informare-decizie destinate punerii în aplicare a „Concepţiei naţionale de răspuns în caz de incendii de pădure”.

Începând din această dimineață, salvatorii și autoritățile implicate vor avea de gestionat situații complexe pentru organizarea intervenției aero-terestre în zone dificile, realizarea dispozitivelor de stingere cu mai multe motopompe care să transporte apa în munte, alimentarea rezervoarelor cu ajutorul elicopterelor, precum și salvarea persoanelor dispărute sau rătăcite în zone greu accesibile.

În perioada 23-27 septembrie a.c. în mai multe zone montane din județele Caraș-Severin și Hunedoara (Poiana Mărului și Lunca Cernii) are loc exercițiul național „ForFirEx 2019”. Sunt implicate echipaje terestre și aeriene ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Sănătății, Ministerului Transporturilor, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Direcției Silvice, Salvamont, asociațiilor specializate (cercetare aerospațială, 4×4, radioamatori, canine)./Sursa: ISU Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate