.

Șah: Cupa 1 Decembrie – participare numeroasă

La turneul de șah „Cupa 1 Decembrie 2019”, au participat 56 de şahişti de toate vârstele, din Deva,Petrila, Petroşani, Orăştie, Simeria, Hunedoara, dar şi din Timişoara şi Giarmata Vii.

Turneul Openul A a revenit maestrului FIDE Iuliu Hegeduș, cu cinci puncte din tot atâtea posibile. El a fost urmat în clasament de o tânără şahistă de la clubul devean, Medeea Maniul, care a făcut un turneu foarte bun, învingând un candidat de maestru. La U-12 ani a câştigat Tudor Stănescu, la U-10 ani Vlad Chirilă, ambii din Deva, iar la fete primul loc i-a revenit lui Iris Antal, fosta campioană naţională şcolară, care a început şahul tot la clubul devean, acum fiind transferată la Timişoara.
La Openul B întrecerea a fost dominată de oaspeţii din Valea Jiului care s-au impus la toate categoriile: David Rădoi la general, Alecsa Mara la fete, (ambii fiind din Petrila), Radu Ciulea la U-9 ani şi Rareş Apostu la U-8 ani, (ambii din Petroşani).
Menţionăm buna organizare asigurată de Clubul de Şah Deva, preşedinte Cosmin Tătăruş, director de turneu Marius Lungu, arbitri Corneliu Hotăran şi Iuliu Hegedus, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Casei de Cultură Drăgan Muntean din Deva, aceasta din urmă asigurând locaţia turneului. Următorul turneu organizat de Clubul de Şah Deva va avea loc pe 14 decembrie, la Simeria.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate