Şapte trucuri pentru dinți albi și sănătoși, pe care le poți folosi de acasă

În orice situație am fi, oricât de tensionată, un zâmbet sincer este un prim pas înspre rezolvarea conflictului. Am putea spune cu încredere că este unul dintre cele mai prețioase accesorii pe care le avem la îndemână.

Am pregătit o listă cu trucuri simple, la îndemână și ușor de folosit chiar din intimitatea casei tale.

  1. Alimente care au rol de curățare. Există anumite alimente a căror textură are rol benefic asupra sănătății și curățirii dinților, dar ajută de asemenea la prevenirea cariilor și a îngălbenirii.

Exemple: măr, țelină, morcov, pere, castraveți, desigur, în stare crudă.

  1. Bicarbonat de sodiu și apă oxigenată. Bicarbonatul de sodiu are o textură ușor abrazivă, astfel îndepărtează petele galbene de la suprafața dinților. Ce trebuie să faci? Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă oxigenată, iar cu pasta rezultată periază bine dinții. Pe lângă o curățare în profunzime a dinților, această substanță îți oferă totodată și o respirație proaspătă. Atenție! Acest remediu poate fi folosit doar o dată pe săptămână, deoarece în exces poate afecta smalțul dinților, care nu se mai reface.
  2. Oțet de mere. Pentru ca acest ingredient să fie eficient, trebuie folosit în fiecare zi, timp de o lună. Se clătește foarte bine gura, se lasă să acționeze aproximativ 2 minute, iar apoi se periază dinții cu o pastă de dinți obișnuită. Ajută la curățarea eficientă a cavității bucale și la îndepărtarea petelor de la suprafața dinților.
  3. Pudra obținută din frunzele uscate de busuioc poate fi folosită pentru a peria dinții, ajutând în acest fel la menținerea igienei bucale și la prevenirea sângerării gingiilor.
  4. Coaja de portocală.Datorită acidului pe care îl conține, coaja de portocală este un agent foarte bun pentru albirea dinților.Îndepărtează cu grijă coaja de pe o portocală, iar cu partea albă curăță bine suprafața dinților. Apoi clătește bine gura și spală-te cu pastă de dinți, pentru a îndepărta eventualele resturi.
  5. Ulei de cocos.Oil-pulling este o tehnică ayurvedică folosită de secole atât pentru albirea dinților cât și pentru eliminarea gingivitei. Această metodă constă în clătirea gurii cu ulei timp de câteva minute, în fiecare zi, de preferat dimineața. Uleiul de cocos are de asemenea un efect antimicrobian puternic.
  6. Sarea de mare.Calciu, magneziu, fosfor, sodiu, nichel, fier, sunt doar câteva dintre mineralele care se găsesc în compoziția sării de mare. Acești nutrienți întăresc gingiile, protejează împotriva depunerilor de tartru și, implicit, împotriva respirației urât mirositoare.Poți folosi sarea de mare direct presărată pe pasta de dinți sau în stare naturală, fără pasta de dinți, lăsând-o să acționeze direct asupra danturii. Mai mult, îți poți face o soluție salină care să te ajute la curățarea dinților, folosind apă încălzită și jumătatea de lingură de sare. Aveți mare grijă să scuipați această soluție și să nu o înghițiti, odată cu bacteriile pe care le-a curățat.

Acum că avem câteva trucuri la îndemână, nimic nu ne mai poate împiedica să avem un zâmbet de excepție. Cu perseverență și dedicare, vom obține rezultatele dorite.

Irina TÂLVESCU – Laboratoarele TACOMI

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate