.

SĂRBĂTORI PASCALE ÎN SIGURANȚĂ

În fiecare an credincioşii din toate colţurile lumii serbează sfintele sărbători de Paşti. Cu această ocazie, lăcaşele de cult devin foarte aglomerate, cu persoane de diferite vârste şi categorii sociale.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara îndeamnă toţi credincioşii să respecte regulile de prevenire şi stingere a incendiilor specifice după cum urmează:

– Accesul credincioşilor în incinta lăcaşului de cult se permite în limita capacităţii bisericii, în scopul evitării producerii de accidente.

– Uşile de acces/evacuare se menţin în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber.

– Parcarea autoturismelor particulare ale persoanelor care participă la slujbele religioase cu public mare ori a autocarelor şi microbuzelor se face astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale serviciilor profesioniste ori voluntare pentru situaţii de urgenţă în situaţia producerii unui eventual incendiu.

– Se asigură amenajarea unor locuri speciale pentru depunerea lumânărilor aprinse, în timpul slujbelor religioase în exteriorul lăcaşului de cult şi la distanţe de siguranţă faţă de construcţii, vegetaţie, arbori etc., de preferinţă în tăvi metalice cu nisip; se  supraveghează pe toată durata menţinerii aprinse a acestora.

– Pe timpul desfăşurării slujbelor religioase cu public numeros se evacuează, din interiorul lăcaşului de cult, covoarele, mochetele, scaunele şi băncile nefixate ferm de pardoseală.

De asemenea se recomandă manipularea atentă a lumânărilor pe durata desfăşurării diferitelor ritualuri religioase, precum şi aerisirea lăcaşelor de cult în vederea prevenirii leşinurilor datorită faptului că majoritatea enoriaşilor sunt la sfârşitul unei îndelungate perioade de post.

Totodată, pe această cale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, urează tuturor colaboratorilor săi precum şi cetăţenilor judeţului Hunedoara, sărbători fericite alături de cei dragi şi tradiţionalul „Hristos a înviat ! „

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate