.

Se lucrează la „Noua Pediatrie” de la Spitalul din Deva

Lucrările de amenajare a noii secții de Pediatrie vor intra în ritm alert după aprobarea bugetului.

Pornind de la constatarea că funcționarea secției de Pediatrie într-o clădire situată în afara incintei principale are numeroase neajunsuri în ceea ce privește asigurarea accesului pacienților la serviciile generale ale spitalului, dar și că actuala locație nu poate oferi condițiile pe care ni le dorim pentru cei mici, conducerea Spitalului Județean de Urgență a stabilit că mutarea secției în clădirea principală este o prioritate. În acest sens, în 2018 au fost demarate lucrările de amenajare a noilor spații.

Spații moderne și primitoare pentru pacienți
Astfel, Secția de Pediatrie va funcționa la etajul IV al blocului principal al corpului central căruia i se adaugă o extindere peste etajul III în corpul mic. Suprafața este suficientă pentru a asigura o spitalizare în condiții moderne a micilor pacienți și a aparținătorilor acestora.
„Proiectul de modernizare ș i extindere a spaț iilor în care va funcț iona secț ia de Pediatrie va reflecta în mod corect grija noastră, a Consiliului Județ ean Hunedoara pentru sănătate” , a declarat domnul Mircea-Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.
Anul trecut constructorul a ridicat structura de rezistență, a realizat acoperișul, a montat tâmplăria, iar în prezent se lucrează la amenajările interioare.
Au fost montate aparatele de climatizare, instalațiile electrice și de apă, au fost montate uși și obiecte sanitare, urmând ca aceleași operațiuni să se desfășoare în toate spațiile aflate în șantier.
În același timp, Consiliul Județean Hunedoara a investit în lucrări urgente de reparații la actualul corp de clădire în care își desfășoară activitatea secția de Pediatrie. Reparațiile au fost realizate în două etape și au vizat înlocuirea acoperișului, a jgheaburilor și burlanelor exterioare, iar la interior s-au înlocuit ferestrele vechi din lemn cu unele tip termopan (pe lemn), s-a montat covor PVC (tarkett), s-au zugrăvit saloane și cabinete de consultații.

Noua Pediatrie, împărțită pe grupe de vârstă
Structura funcțională a noii secții s-a realizat pe principiul separării pe 3 nuclee în funcție de vârsta pacienților (0-3 ani, 3-6 ani și 6-14 ani).
Prima grupă va avea 12 paturi (plus tot atâtea paturi pentru însoțitori), grupuri sanitare pentru saloane, cabinete de consultații și tratamente și un filtru de acces.
Pentru a doua grupă de vârstă sunt prevăzute 20 de paturi (la care se adaugă tot atâtea paturi pentru însoțitori), saloane dotate cu grupuri sanitare, cabinete de tratamente și consultații.
Grupa 6-14 ani va avea un număr de 13 paturi, un salon pentru însoțitori, oficiu alimentar și sală de mese, cabinete pentru consultații și tratamente.
„La nivelul conducerii SJU Deva, mutarea secț iei de Pediatrie este o prioritate, la fel cum, la nivelul întregii unităț i medicale, asigurarea celor mai bune condiț ii ș i servicii medicale este o preocupare zilnică” , a declarat managerul SJU Deva, doamna Delia Băda.
Secția va asigura și servicii de investigații medicale (endoscopie, neurologie, EKG, ecograf, etc.) dar, în același timp, va dispune și de un loc de joacă pentru cei mici.
Trebuie menționat că, la elaborarea soluțiilor s-au avut în vedere normele tehnice în vigoare pentru unități medicale, precum și sugestiile personalului medical. Se estimează că noua secție va deveni operațională în trimestrul IV al acestui an. Valoarea proiectului este de 1,8 milioane de lei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate