.

Se scumpeşte călătoria cu trenul. CFR creşte tarifele pentru rezervări

Călătoria cu trenul va costa mai mult pentru cei care vor să fie siguri că găsesc locuri în compartimente. “CFR Călători” vrea să scumpească rezervările pentru locuri, inclusiv în cușete și vagoane de dormit. Compania are nevoie de mai mulți bani și în contextul în care așteaptă încă de la stat peste 20 de milioane de euro promiși de la buget și vrea să cumpere trenuri noi.

Prețul biletelor de tren rămâne neschimbat, cel puțin pentru moment. Dar se scumpesc locurile rezervate în compartimente.

“CFR Călători” a stabilit noile tarife și urmează să fie aprobate de Ministerul Transporturilor.

„Am luat decizia de a indexa aceste tarife de la 3 lei și 90 de bani la 5 lei deci o creștere cu un leu și zece bani pentru fiecare tichet rezervat. Tarifele se ajustează în funcție de rata inflației”, a declarat Valentin Dorobanţu, directorul general al CFR Călători.

Se scumpește și suplimentul de pat în vagoanele de dormit sau la cușetă: între 3 și 7 lei. Compania anulează și reducerea de 5% pentru achiziția biletelor pe Internet.

Compania are nevoie de mai mulți bani și pentru că vrea să cumpere trenuri noi. Pe de altă parte, are de încasat aproximativ 100 de milioane de lei de la stat pentru servicii de transport deja prestate.

Ultima achiziție de trenuri noi a fost în 2003. Recent Autoritatea de Reformă Feroviară a deschis o licitație pentru achiziția de material rulant, cu fonduri europene. Dar procedura s-a blocat din cauza contestațiilor.

Precedenta majorare a tarifelor CFR Călători a fost în 2013.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate