.

Seri de teatru organizate de Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva

Două piese de teatru pe care trebuie să le vedeți – ”Născut în ‘90” și ”Tot ce-i minunat în lume”! Spectacolele vor avea loc în weekend-ul de la mijlocul lunii noiembrie, la Sala ”Pro Arte” a Colegiului Național ”Decebal” din Deva, în organizarea Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” Deva.

Prima piesă – ”Născut în ‘90” – va fi jucată vineri, 15 noiembrie 2019, la ora 19:00 și are în distribuție trei actori ai Teatrului BIS din Sibiu, născuți în 1990.

Un scenariu original, inspirat din gânduri, reflecții și povești de viață care traversează cel mai tulbure deceniu din istoria modernă a României. Ne vom regăsi cu toții în piesa ”Născut în ‘90”. Vom râde și vom tresări însoțindu-i pe actori într-un puzzle al omului tânăr contemporan.

Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realitatea socio-politică a țării – uneori hazoase, alteori acide. Nu lipsește nici muzica live și nici proiecțiile video cu momente cheie ale anilor ‘90.

A doua piesă – ”Tot ce-i minunat în lume”, de Duncan Macmillan și Jonny Donahoe – va fi jucată sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la ora 19:00.

Subiectul spectacolului e simplu: o femeie care suferă de depresie decide că s-a săturat de viață, iar fiica ei, în vârstă de șapte ani, se hotărăște să-i scrie o listă cu 1.000 de motive pentru care merită să trăiești.

Actrița Denisa Nicolae parcurge viața personajului său cu ajutorul spectatorilor. Este, pe rând, copilă, adolescentă și femeie și trece printr-o serie întreagă de stări – de la naivitate și bucurie, până la dragoste și durere. Iar când pare că se frânge sub povara nefericirii, o ia de la capăt sugerând lupta care nu încetează niciciodată. Își aduce aminte de tot ce e minunat în lume, pentru că viața de zi cu zi este un exercițiu din care alegem cu bună știință ce ne bucură și ce ne întristează.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 12 ani.

Preț biletului de intrare – pentru fiecare dintre cele două spectacole – este 10 lei.

Biletele pentru ambele reprezentații pot fi achiziționate de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 8:00 – 16:00.

Informații suplimentare și rezervări se pot obține la numărul de telefon 0721.055.037.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate