.

Serviciile online disponibile pe site-ul ANAF nu vor funcționa, sâmbătă

Serviciile informatice disponibile prin portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) vor fi indisponibile din cauza unor lucrări de mentenanță sâmbătă, 9 februarie, între orele 09:00 – 21:00.

De serverele instituției se ocupă Centrul Național pentru Informații Financiare, structura informatică, înființată în 2017, ce are ca obiectiv unificarea tuturor bazelor de date legate de fiscalitate, cu susținerea STS.

Zero lei au fost cheltuiți anul trecut pentru modernizarea sistemului informatic, potrivit proietului de buget. Anul acesta este alocată o sumă de 9,5 milioane lei, iar pentru anul viitor este prognozată cheltuirea a 3,6 milioane lei Pentru proiectul de modernizare a administrației fiscale este alocată o sumă de 31.000 lei.

Conform proiectului de buget, obiectivele Centrului pentru acest an sunt menținerea în stare de funcționare a platformelor hardware și software existente în centrele de date, cu resursele disponibile, ca suport pentru sistemele informatice la interfața cu cetățenii, mediul de afaceri și instituțiile publice: DeDoc, SPV, PatrimVen, ForExeBug, Trezor, SAIVEN, SIIV și retehnologizarea și extinderea platformelor hardware, software și de comunicații instalate în centrele de calcul./www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate