.

Simeria: calendar bogat în evenimente culturale variate

Astfel, în perioada 12-14 iulie, la Magura Uroiului, a avut loc editia cu numarul 10 a Festivalului Dac Fest.

O editia jubiliara, un eveniment mult asteptat, la care publicul si-a dat intalnire din nou cu istoria. In anul acesta au participat in jur de 300 de reenactori, au fost deschise mai multe ateliere pentru public, unele in premiera ( atelierul de cosmetice a fost noutatea absoluta a editiei 2019), ba chiar a fost reconstruit o portiune de drum roman. Sambata seara au avut loc concertele trupelor Coma si Hara, precum si recitalul de muzica folk al interpretei Raluca. Organizatori : AsociatiaTerra Dacica Aeterna, Consiliul Judetean Huendoara, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara, Primaria Simeria si Centrul Cultural si de Creatie al orasului Simeria.

***

In data de 3 august, incepand cu ora 18, in Parcul Dendrologic Simeria, va avea loc concertul de muzica blues al interpretului american Dean Bowman, insotit de trupa The Road Band. Dean Bowman, recunoscut ca fiind una drintre cele mai bune voci din industria muzicala, este un nume important al scenei de jazz, rock si avant-garde a New-Yorkului. Despre el s-a spus ca este un cantaret de jazz cu suflet de rocker. A colaborat cu nume mari ale industriei de gen : Don Byron, Steve Coleman, Ray Charles. Maddona a spus despre el ca este Vocea lui Dumnezeu. Pretul unui bilet este de 25 lei, iar pentru elevi, studenti si pensionari biletul costa 15 lei.

***

In data de 11 august, caravana posesorilor de masini marca Peugot, Europride, va ajunge din nou la Simeria, mai exact pe Magura Uroiului. Gazdele evenimentului, Primaria Simeria si Centrul Cultural si de Creatie al orasului Simeria, se pregatesc pentru a primi cum se cuvine pe cei peste 800 de calatori prin Europa, care strabat Romania in acea perioada.
In perioada 16-18 august vor avea loc Zilele Orasului Simeria, un eveniment care, in acest an, promite un program artistic variat. Vor urca pe scena solistii : Andrei Popa ( muzica usoara ), Nicoleta Voica, Lucian Dragan, Ovidiu Nechita, Andrada si Paul Marinica, Luiza Tarlea si Remus Adam ( folclor ). Vor concerta trupele : The Story, Praf, Broodina, Atlantis si Quas. Cele mai asteptate recitaluri sunt cele ale solistei Elena Gheorghe ( vineri ), precum si al trupei Voltaj (sambata ), seara in care programul se va incheia cu un foc de artificii.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate