.

Simpozion: locuri de muncă sănătoase prin managementul substanţelor periculoase

În data de 17 octombrie 2019, Inspecţia Muncii Bucureşti in colaborare cu Universitatea Petrosani şi Insemex Petrosani au organizat un simpozion dedicat Săptămânii Europene pentru securitate si sănătate în muncă.

Organizată în fiecare an, în luna octombrie (săptămâna calendaristică 43), Săptămâna europeană pentru securitate și sănătate în muncă reprezintă un punct de atracție al fiecărei campanii „Locuri de muncă sigure și sănătoase”. Evenimentul se desfăşoară anual încă de acum 25 de ani.

Astfel la nivelul judeţului Hunedoara acţiunea se desfăşoară în perioada 16 – 18 octombrie punctul culminant fiind în data de 17 când, începand cu ora 09:00 in Aula Universităţii Petrosani au fost prezentate mai multe materiale de specialitate.

La eveniment au participat inspectori de muncă din cadrul mai multor inspectorate teritoriale : ITM Argeş, ITM Caraş-Severin, ITM Dolj, ITM Mehedinţi, ITM Sibiu, ITM Teleorman, ITM Timiş, ITM Vâlcea precum şi parteneri externi, Universitatea Petroşani, Insemex Petroşani, reprezentanţi ai angajatorilor şi angajaţilor precum şi ai serviciilor externe autorizate de protecţie în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă.

Din cadrul fiecărui inspectorat au participat un număr de două persoane care au prezentat fiecare câte o lucrare, lucrări axate pe diferite teme din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă fiind vizate în primul rând studiile de caz.

Nu trebuie să uităm că la aproape fiecare loc de muncă există diferite substanţe care afectează sănătatea şi securitatea lucrătorilor. Trebuie să învăţăm să devenim mai constienţi în utilizarea, depozitarea, transportul şi manipularea diferitelor echipamente tehnice ce folosesc astfel de materiale.

Conform recomandărilor Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, orice persoană fizică sau juridică se poate implica în acest tip de activităţi putând deveni astfel un partener oficial al campaniei.

Săptămână europeană are în centru tema campaniei și își propune creșterea gradului de sensibilizare privind importanța managementului activ și participativ al sănătății și securității la locul de muncă, lucruri care aduc beneficii importante atât angajatorilor cât şi angajaţilor în egală măsură.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate