Sistem de iluminat public modern în comuna Bucureşci

Administraţia locală a câştigat un proiect cu finanţare nerambursabilă pentru schimbarea iluminatului public în toate satele.

Iluminatul public din cele cinci sate ale comunei Bucureşci va fi schimbat, în totalitate, graţie unui proiect cu finanţare nerambursabilă câştigat de administraţia locală din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI). Valoarea contractului de finanţare se ridică la 6,7 milioane lei, unul dintre meritele celor din comuna Bucureşci este că au reuşit să se numere printre cele cinci primării din judeţul Hunedoara ale căror proiecte au fost acceptate.

„În câteva zile vom semna contractul de finanţare, iar apoi vom începe procedura de achiziţie publică. Este un proiect amplu pe care ne propunem să-l finalizăm cât mai repede posibil pentru că este nevoie de o modernizare a iluminatului public din comuna Bucureşci. Principalele operaţiuni prevăzute în acest proiect se referă la modernizarea sistemului, folosirea unor lămpi economice pe bază de LED-uri. De asemenea, acolo unde va fi nevoie, vor fi schimbaţi stâlpii de susţinere ai corpurilor de iluminat”, a declarat primarul comunei Bucureşci, Mircea Ghilean.

Potrivit acestuia, în situaţia în care toate procedurile birocratice se vor derula în condiţii normale şi în termenele legale, primele lucrări în acest proiect vor începe anul viitor, urmând ca în luna mai cel puţin două sate să aibă schimbat sistemul de iluminat public.

„Este un proiect pe care oamenii din comună şi-l doresc. De aceea, remarc efortul funcţionarilor din Primăria Bucureşci în pregătirea tuturor actelor şi documentelor necesare pentru depunerea acestuia la timp şi în condiţii de succes. S-a dovedit că acolo unde se munceşte serios, şansele de reuşită sunt mari. Le mulţumesc public tuturor celor au muncit şi ne-au ajutat să scriem şi să câştigăm acest proiect de investiţii”, a spus primarul Mircea Ghilean.

În România au fost depuse 464 de proiecte pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.