.

SJU Deva: Paturi noi pentru pacienți și pregătiri pentru RMN

Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a adoptat, în ședința extraordinară care a avut loc miercuri, 11 septembrie, o hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva pe anul 2019 și modificarea programului de investiții anexă la buget.

Concret, consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de 165.000 lei pentru execuția lucrărilor de reparații curente la Laboratorul de Analize Medicale al SJU Deva. Este vorba despre înlocuirea instalațiilor de încălzire, a instalațiilor sanitare și execuția de finisaje. Lucrările sunt necesare în condițiile în care la etajul inferior se amenajează spațiul unde va funcționa aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN), efectuarea acestora asigurând funcționarea în bune condiții a instalațiilor și echipamentelor.

În ceea ce privește modificarea listei de investiții – Anexă la Bugetul de venituri și cheltuieli, CJ Hunedoara a aprobat alocarea sumei de 38.000 lei pentru lucrări în spațiul în care va fi amplasat aparatul RMN (ecranare magnetică care se va realiza pe tavan și podeaua cabinei Faraday).

Structura funcțională a spațiului în care va funcționa aparatul RMN va cuprinde: cabinet investigații RMN, cabină de comandă, spațiu pentru pregătirea pacienților, spațiu pentru pregătirea pacienților minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală și pentru trezire), sală de așteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical și un spațiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică va fi achiziționat de Ministerul Sănătății prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro. Prin realizarea acestei investiții, se crește semnificativ nivelul actului medical, asigurând investigații de înaltă performanță.

De asemenea, în ședința de miercuri, au fost alocate fonduri în valoare de 109.000 lei pentru achiziția unui număr de 65 de paturi de spitalizare pentru pacienți, absolut necesare pentru desfășurarea activității medicale în condiții optime la secțiile Cardiologie, Psihiatrie și Dermatologie din cadrul SJU Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate