.

Slujbă de pomenire la Monumentul Eroilor din Deva

În ziua praznicului Înălțării Domnului, joi, 17 mai 2018, când sunt pomeniți Eroii Neamului Românesc, la Monumentul Eroilor din Deva a avut loc o slujbă de pomenire a tuturor ostașilor români care și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă, în lagăre și închisori, pentru libertatea și demnitatea poporului român și pentru apărarea credinței strămoșești.

După intonarea imnului Național al României, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba Parastasului.

În mesajul transmis cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a vorbit despre credința eroilor români și despre convingerea acestora că truda și jertfa lor nu au fost zadarnice, că moartea lor va pecetlui o viață mai bună, mai prosperă, mai fericită pe pământ pentru noi, urmașii lor, și pentru urmașii urmașilor lor, ceea ce i-a mobilizat, i-a motivat și i-a dinamizat.

În continuare, au fost rostite mai multe alocuțiuni privind semnifiacția evenimentului, iar apoi s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare./www.episcopiadevei.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate