.

Şoferi depistaţi băuţi sau drogaţi, la volan. 29 de permise reţinute

Timp de trei zile, poliţiştii hunedoreni au acţionat cu toate aparatele  drugtest şi alcooltest  pe principalele șosele din judeţ, pentru depistarea șoferilor care au consumat substanţe interzise şi alcool punând, în acest fel, în pericol siguranţa traficului rutier.

În perioada 19-21.06.2019, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Hunedoara, efectivele de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier Hunedoara au desfăşurat acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care au consumat alcool şi substanţe interzise.

Poliţiştii au folosit  echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale, și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În urma acţiunii, poliţiştii au aplicat 207 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 29 permise de conducere, din care 13 pentru consum de băuturi alcoolice, 16 pentru alte abateri. Au fost constatate 4 infracţiuni din care 2 pentru consum de alcool şi 2 pentru consum de substanţe interzise şi au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Exemplificări :

  1. În data de 21.07.2019, ora 03:21, un bărbat în vârstă, de 36 ani, din municipiul Deva, judeţul Hunedoara , a condus un autoturism înmatriculat în Bulgaria, pe Calea Zarandului din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, fiind testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv în cazul unei substanţe interzise.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge și urină în vederea stabilirii substanțelor consumate.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336, alin.1 din Codul Penal.

 

  1. În data de 21.07.2019, ora 03:10, un bărbat de 37 ani din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, a condus un autoturism pe strada Mihai Eminescu, din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta refuzând recoltarea celei de-a doua probe.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336, alin. 1 din C.P..

 

  1. În data de 21.07.2019, ora 00:29, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Deva, a condus un autoturism pe strada Mihai Eminescu din municipiul Deva, judeţul Hunedoara, fiind testat cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv în cazul unor substanţe interzise.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge și urină în vederea stabilirii substanțelor consumate.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform art. 336, alin.1 din Codul Penal.

 

  1. În data de 21.07.2019, ora 17:55, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Orăștie, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Orăștie, judeţul Hunedoara .

Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care în conformitate cu prevederile legale, acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei .

Acţiunile poliţiştilor rutier au vizat diminuarea riscului rutier, prin prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave (viteza, alcoolul etc.).

Acţiuni de acest gen vor avea loc şi în perioada următoare.

         

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate