.

Spitalul din Deva – spaţiu de muncă şi afirmare profesională

Dialog cu Dr. Paula LUCULESCU medic coordonator – compartimentul chirurgie plastică, Spitalul Județean Deva.

Prin ce se poate caracteriza activitatea unui medic aparținător unui compartiment de chirurgie plastică?

– Prin vocația meseriei, a dragostei de om, grija și respectul de pacient, adevărate atribuții în domeniul formării profesionale. Accent trebuie pus pe calitatea și eficiența intervențiilor chirurgicale, dar și a rezultatelor acestora conform așteptării pacienților.

– Cât despre compartimentul ce-l conduceți, ce ne puteți spune?

– Avem un colectiv bine închegat, cu o experiență valoroasă. Eu lucrez aici din 2002. Împreună cu colega mea Corina CLEPCE, tânărul medic Călin ȘTEFAN și celelalte membre ale colectivului, încercăm cu multă responsabilitate să facem din acest compartiment o fereastră mereu deschisă spre pacienți, iar pregătirea noastră profesională să fie o sintagmă ce ne definește pe fiecare în parte. Aici la noi, pe fondul grijii față de pacienți, se găsește un spațiu de muncă, colaborare  și afirmare profesională.

– Vă confruntați și cu greutăți?

– Da. Cu situația generată de continua schimbare a sistemului de sănătate care nu prea are ca pion principal pacientul. Noi încercăm să compensăm unele neajunsuri prin servicii medicale moderne, actualizate, prin răbdare, calm și o continuă pregătire profesională.

– Personal, aveți modele care vă inspiră?

– Nu pot spune că nu, dar singurul etalon de care am ținut cont este propria mea pregătire profesională și dorința de performanță. Trebuie să ai convingerea că dorești un adevărat lucru, o faptă, prin muncă, seriozitate și hotărâre.

O satisfacție deosebită ne puteți prezenta?

– Da, externarea unor pacienți vindecați care aveau o suprafață mare de arsură pe întregul corp și care au părăsit secția bucuroși, cu zâmbetul însănătoșirii.

De o nereușită vă amintiți?

– Da. Am operat un tânăr de 17 ani cu o formațiune tumorală. Totul a fost reușit. M-am bucurat. Dar rezultatele biopsiei erau cele neașteptate.

Aveți în evidență numărul de intervenții chirurgicale efectuate de D-vs.?

– Da, peste 7500 și pot spune că satisfacția mea este de fiecare dată când văd pacienții vindecați și mai ales cei cu arsuri grave.

Privind continua pregătire profesională ați putea adăuga ceva?

– Da, sunt Doctor în Medicină, am beneficiat de o bursă de studiu de trei ani. Particip la conferințe și simpozioane în domeniul profesiei. Privind studiul individual, acesta este pentru mine o continuă preocupare.

– Care vă sunt gândurile de viitor?

– Sub semnul dragostei pentru meseria aleasă – devenit normă de viață – îmi doresc să fiu un medic cu o personalitate care să evidențieze demersul meu biografic. Voi încerca să mă lupt cu mine, cu îndoielile și temperamentul meu, insuflându-mi optimismul, bucuria și încrederea în împlinirea propriei meniri.

Ioan Vlad, Georgeta- Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate