STAREA TEHNICĂ A VEHICULELOR, VERIFICATĂ DE POLIȚIȘTI

Polițiștii au desfășurat, la nivel național, la data de 1 noiembre a.c., o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de defecțiunile tehnice ale autovehiculelor. Au fost retrase peste 300 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 4.398 de autovehicule și au constatat 21 de infracțiuni (13 la regimul circulației și 8 de altă natură).

De asemenea, polițiștii au aplicat 2.242 de sancțiuni contravenționale, dintre care 239 pentru deficienţe ale instalațiilor de iluminare/semnalizare, 89 pentru deficienţe ale sistemului de rulare, 43 pentru aplicarea foliilor neomologate sau a tratamentelor chimice, 9 pentru deficienţe ale sistemul de frânare și 8 pentru deficienţe ale mecanismului de direcție.

Din totalul sancţiunilor, 1.499 au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere, 241 pentru alte deficiențe tehnice, 57 pentru neefectuarea în termen a Inspecției Tehnice Periodice, 15 pentru utilizarea luminilor de ceață utilizate în alte condiții decât pe timp de ceață și 42 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Totodată, polițiștii au indisponibilizat 28 de autovehicule, au reținut 11 permise de conducere și au retras 332 de certificate de înmatriculare

Activitățile de control au fost efectuate cu sprijinul specialiștilor din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.