.

Start înscrierilor în programului Hai la Olimpiadă! pentru anul școlar 2019-2020

52 de centre de perfomanță din 26 de orașe așteaptă înscrierea a peste 5.000 de elevi.

Fundația eMAG continuă pentru al șaptelea an consecutiv programul Hai la Olimpiadă!și anunță începerea înscrierilorpentru anul școlar 2019-2020 în cadrul centrelor de pregătire pentru performanță în matematică, fizică și informatică. Față de anul trecut, rețeaua s-a extins de la 34 la 52de centre, aflate în 26 orașe- Alexandria, București, Baia Mare, Bârlad, Bistrița, Beclean, Brașov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Hunedoara, Huși, Iași, Năsăud, Oradea, Piatra Neamț, Râmnicul Sărat, Rădăuți, Sângeorz-Băi, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Vatra Dornei și Vaslui.

Înscrierea se poate face printr-un formular online, accesând www.hailaolimpiada.roși se adresează tuturor copiilor din clasele V-XII care doresc să se pregătească la nivel competitiv. Perioada de înscriere este între 2 – 23 septembrie 2019, iar pentru admiterea în program, elevii înscriși vorsusține o testare în perioada 27 septembrie – 1 octombrie.Cei 377 de profesori din centrele de pregătire Hai la Olimpiadă! (HLO) așteaptă și în acest an, un număr de 5.000 de elevi.

În anul școlar 2018-2019, peste 5.000 de copii cu aptitudini la aceste materii s-au pregătit sub îndrumarea a 351 de profesori de elită timp de mai bine de 11.000 de ore. Rezultatele s-au concretizat prin obținerea unui număr de 274 medalii de aur, argint și bronz la Olimpiadele Naționale de matematică, informatică și fizică de către cei care au urmat cursurile de pregătire din cadrul programului Hai la Olimpiadă!. Un procent de 50 dintre elevii înscriși sunt participanți activi la etapele județene ale olimpiadelor, iar 50% dintre elevii care se califică în etapele naționale ale Olimpiadelor de matematică, fizică, informatică provin, de asemenea,din centrele de pregătire HLO.

“Este impresionant că reușim prin acest program coagularea unor comunități conștiente de importanța susținerii educației, care vordezvolta în timp, la un nivel performant, o altă comunitate. În 2018, peste 37.000 de clienţi eMAG au contribuit cu peste 120.000 de euro pentru proiectele fundaţiei eMAG. Per ansamblu, valoarea investiţiei în educaţia tinerilor care se pregătesc în centrele de performanţă totalizează aproximativ 500.000 de euro pe an”, a declarat Tudor Vlad, președintele fundației eMAG.

Prin intermediul programului sunt totodată susținuți și cei 377 de profesori de elită din toată ţara, iar o parte din investiții sunt direcționate pentru dotarea laboratoarele de fizică şi de informatică ale liceelor în care se desfăşoară cursurile centrelor de pregătire Hai la Olimpiadă!

În plus, pe parcursul acestui an școlar, ca o rezultantă directă a parteneriatului cu BCR, a fost susținut cursul de educație financiară „Școala de bani – Independența financiară se învață” în peste 20 de centre, de care au beneficiat peste 1.400 de elevi.

„Ne bucurăm să continuăm, alături de Fundația eMAG, să sprijinim tinerii pasionați de științele exacte să se pregătească pentru performanță. Credem că tinerii trebuie să fie susținuți și încurajați pe termen lung pentru ca efectele muncii și pasiunii lor să se răsfrângă, în timp, asupra întregii societăți. În plus, pentru noi este important nu doar să investim în pregătirea lor profesională, dar și să-i ajutăm să deprindă un comportament financiar responsabil, de aceea am extins programul nostru de educație financiară și către tinerii care se pregătesc în centrele Hai la Olimpiadă”, a adăugat Nicoleta Deliu – Head of Communication Banca Comercială Română.

Fundația eMAG, alături de BCR, contribuie astfel la crearea unui climat favorabil creșterii nivelului de educație și la susținerea performanței școlare, cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile naționale și internaționale fiind premiate.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate