.

Târgul Național de Jucării are loc în week-end la Muzeul Astra din Sibiu; copiii intră gratuit

Cea de-a XII-a ediție a Târgului Național de Jucării are loc în perioada 31 mai – 2 iunie în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, toții copiii care îi vor trece pragul urmând să aibă accesul gratuit.

Zeci de artiști și meșteri populari expun la Sibiu sute de jucării realizate prin tehnici tradiționale, din materiale ecologice. În cadrul Târgului vor avea loc 10 ateliere interactive, precum împâslit lână, țesut la gherghef, olărit, pictură, confecționat păpuși, brățări și moriști, morișca fiind simbolul Târgului Național de Jucării.

”Nu întâmplător Târgul Național de Jucării este organizat chiar de Ziua Copilului, pe 1 iunie. Proiectul îşi propune realizarea unui dialog direct, nemijlocit, între meşterii populari şi vizitatori, dar și încurajarea generției tinere să cunoască mai bine tradițiile și cultura. Atât copiii, cât și adulții vor putea participa la atelierele interactive organizate în Muzeul ASTRA de vineri până duminică. De asemenea, aici vor avea loc și spectacole de teatru și animație pentru copii, puse în scenă ca o reinterpretare a basmelor.”, a declarat Raluca Andrei, muzeograf educator muzeal.

De vineri, 31.05.2019, până duminică, 02.06.2019, între orele 11 și 13, la Școala din Ticera vor avea loc proiecții de diafilme, în atelierul diafilmele copilăriei, destinat copiilor cu vârsta peste 6 ani. Sâmbătă și duminică, Asociatia Veteres Milites va oferi vizitatorilor lectii interactive de reconstituire istorică, cu tema centrală epoca de glorie a Imperiului Roman.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Astra, sâmbătă, 1 iunie, copiii cu vârsta până la 18 ani au intrarea gratuită./http://www.stiriletransilvaniei.ro

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate