.

Teliucu Inferior: Împreună pentru o comunitate mai sigură – acţiune preventivă a poliţiştilor hunedoreni

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (C.A.P.C.) şi cei ai Postului Comunal de Poliţie Teliucu Inferior au derulat, în cursul zilei de ieri, două acţiuni cu caracter preventiv, în comuna Teliucu Inferior.

Activităţile se circumscriu campaniei naționale “Împreună pentru o comunitate mai sigură“, ce se derulează exclusiv în mediul rural, în perioada aprilie-iunie 2019. Campania este inițiată de Poliția Română şi are ca şi partener OmV PEtrom, iar în județul Hunedoara este implementată de poliţiştii  C.A.P.C. și de polițiștii din cadrul secțiilor rurale și posturilor comunale de poliție.

Acțiunile de ieri s-au derulat la școala din comună și în centrul comunei. În cadrul primei acţiuni, poliţiştii le-au vorbit elevilor de gimnaziu despre regulile de circulație și metodele preventive din spațiul virtual, în timp ce, în cadrul celei de a doua acţiuni, sătenii întâlniți au primit pliante cu recomandări pentru prevenirea furturilor din gospodării rurale și a înșelăciunilor comise prin metoda ”accidentul”.

La acţiunea de la unitatea de învăţământ au participat 38 de elevi și cadre didactice care au primit broșurile informative „Siguranța de nota 10” și au putut vedea autospeciala de poliție a Postului de Poliție Teliucu Inferior, iar cei 18 sătenii întâlniți au primit pliantele informative din cadrul campaniei „Împreună pentru o comunitate mai sigură”.

În perioada următoare, polițiștii din mediul rural vor distribui comunităților locale 700 de astfel de materiale informative, în cadrul campaniei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate